25 APR

'Kerken opnemen in fietsroutes'

Parochies die hun (open) kerken op laten nemen in een fietsroute krijgen aanmerkelijk meer toeloop buiten de vieringen dan kerken die ‘alleen’ open zijn. Samenwerking met gemeenten en locale VVV’s is hiervoor de beste manier.

Dat bleek donderdag tijdens de eerste van twee bijeenkomsten rond Open Kerkweekend op 13 en 14 september waarvoor zich nu al 80 kerken hebben aangemeld. Parochies zoeken naar mogelijkheden om ook buiten de liturgische zondagsvieringen bezoekers te trekken. Wanneer ze op een route liggen maakt dat verschil uit. Mensen die een dagje op de fiets stappen combineren hun tocht dan met een bezoek aan de kerk en de kroeg. Vorig jaar in september waren 100 kerken open tijdens Open Monumentendag.

25-04-2008