22 APR

Bisdomblad mei op zoek naar de H. Geest

In het aprilnummer van het Bisdomblad wordt vooruitgekeken naar Pinksteren. ‘Kom, heilige Geest’ is de smeekbede die het motto is van deze editie.

Herwi Rikhof, lid van de diocesane priesterraad, legt in het artikel ‘In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest’ een basis voor het thema.
Peter van Zoest doet verslag van de tiende Power of Fire-manifestatie, de jaarlijkse dag voor kinderen die zich voorbereiden op het heilig Vormsel, sacrament van de Geest. Dit jaar meldde er zich een record aantal kinderen voor aan.
In de Helmondse St Luciaparochie vond onlangs de eerste zogeheten Parochiemissie plaats, “een van de beste activiteiten die onze parochie kon overkomen”, volgens pastoor J. v.d. Laar. In het artikel over dit internationale initiatief komen de vrijwilligers aan het woord.
Kees van Hasselt duikt in het verleden met een artikel over de volksmissies van een halve eeuw geleden. Redemptorist Coen Verheijen vertelt over dit ‘revitaliseren van het christelijk leven in de parochies’.
Cissy Suijkerbuijk doet de aftrap voor een nieuwe rubriek over kerk en muziek. Ze ontleedt daarvoor de Pinkstersequentie: het ‘Veni creator spiritus. U kunt het lezen en horen op deze website.

Verder in dit nummer::
- Kardinaal Simonis verruilt drukke Utrechtse Maliebaan voor leven in Brabantse abdij
- Week voor de Nederlandse missionaris: Missie Anders

Nog geen abonnee? Surf dan naar de pagina van het Bisdomblad.
22-04-2008