30 MRT

Power of Fire was 'aanstekelijk'

Met niet minder dan 1000 enthousiaste vormelingen mag de organisatie van de Power of Fire tevreden zijn over de grote opkomst. En toeval of Voorzienigheid: over het weer was evenmin te klagen. Het ultieme 'Power-of-Fire-gevoel' was in al haar onderdelen merkbaar. Een overvolle kathedraal, een getuigende fakkeltocht door de Bossche binnenstad, een optreden en een getuigenis van Linda Wagenmakers, woeste stormbanen en kaarsen versieren vormden dit jaar de hoogtepunten van het feestelijke vermaak.

Geldrop wint bannerwedstrijd
De jaarlijkse bannerwedstrijd is dit jaar gewonnen door de vormelingen uit Geldrop. Zij overtuigden de jury met hun kleurrijke collage rond het thema “Wees niet bang”. Een jaar lang krijgt hun parochie de eer het Power of Fire kruis en de wisselbeker in de kerk een plaats te geven.

Haal eruit wat erin zit!
In de lijn van het thema bemoedigde bisschop Hurkmans de jonge vormelingen niet bang te zijn ervoor te gaan. “Het leven is kort. Als jullie zouden praten met iemand van de leeftijd van je ouders kunnen die bevestigen dat het leven steeds sneller gaat. En voor je het weet zijn jullie de mensen die onze maatschappij dragen. Jullie zijn de toekomst. Jullie zoals jullie hier zitten”.

Workshops
's Middags werden de woorden van de bisschop concreter in de workshops. De themaworkshop ging over moed. Wanneer je jezelf laat zien en je dus kwetsbaar opstelt kan dat resulteren in afwijzing door bijvoorbeeld je klasgenoten, maar juist dan geeft Gods Geest kracht. Tijdens de creatieve workshop konden de vormelingen kaarsen versieren. God geeft immers licht in de duisternis.

Het vuur van de Power of Fire gaat door..
Hilde (16) uit Nijmegen deed dit jaar voor het eerst mee als vrijwilliger met de Power of Fire. Als deelnemer is ze enthousiast geworden en ze wilde dit nog wel eens meemaken vanuit de organisatie. “Het is erg gaaf omdat je met zovelen bent. Je kunt je haast niet voorstellen dat die allemaal hetzelfde geloven als jij”, vertelt ze. Hilde was niet niet de enige. Dit jaar meldden zich zo'n tien nieuwe vrijwilligers in het logistieke team. Een welkome aanvulling, want elk handje hulp is op zo'n dag goud waard.

In beeld en geluid
De eucharistieviering werd live uitgezonden op het onlangs opgerichte radiostation Radio Maria. Zeven luisteraars reageerden enthousiast op de Power of Fire-mis en belden na afloop van de uitzending naar de studio. Tevens zijn er de hele dag video-opnamen gemaakt. Binnen enkele dagen zal op het jongerengedeelte van deze site een video-verslag verschijnen.
30-03-2008