17 MRT

Veelgestelde vragen groepsreizen

• Hoe kan ik een groep uit de parochie aanmelden voor de Romereis? Dien ik daarvoor bijvoorbeeld 25 keer het inschrijfformulier uit de folder in te vullen?
    Nee. Neemt u a.u.b. contact op met VNB Nationale Bedevaarten. Zij sturen u een aanmeldformulier speciaal voor groepen toe. Hiermee kunt u aangeven dat u als groep wenst te reizen.

• Wij willen ons als groep inschrijven voor de reis en moeten dit dus doen vóór 1 november. Kunnen wij daarna nog iets veranderen aan het inschrijfformulier, bijvoorbeeld namen van deelnemers?
    Het is belangrijk voor zowel bisdom als VNB om zo snel mogelijk te weten hoeveel mensen er ongeveer deel zullen nemen aan de Romereis in verband met het vastleggen van de opties op accommodaties en vervoersmogelijkheden. Het is belangrijk voor u te weten dat het niet noodzakelijk is om alle namen al vóór 1 november 2008 op te geven. Tot 1 juni 2009 heeft u als groep nog de mogelijkheid om namen in te vullen, te wijzigen en ook het totale deelnemersaantal van uw groep enigszins te wijzigen. Wel zouden wij u willen verzoeken om een realistische inschatting te geven van het aantal deelnemers waaruit uw groep zal bestaan en ons hierover tussen 1 november 2008 en 1 juni 2009 op de hoogte te houden. Mocht u bijvoorbeeld nu 25 mensen van uw parochie inschrijven en u merkt in januari 2009 al dat er 50 geïnteresseerden zijn, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk van u!

• Kunt u garanderen dat wij als groep steeds bij elkaar blijven gedurende de hele reis?
    Ja, in principe garanderen wij dit, mits u zich als groep inschrijft en dan allemaal kiest voor dezelfde optie van vervoer én verblijf. Wanneer een deel van uw groep met het vliegtuig reist en in hotelklasse A verblijft en een ander deel van uw groep met de bus reist en voor hotelklasse B kiest, zult u begrijpen dat het voor ons heel erg moeilijk wordt om u als groep steeds bij elkaar te houden.

• Als groep uit de parochie zouden wij graag tijdens de reis een bepaalde kerk bezoeken die een speciale betekenis heeft voor onze parochie. Is dit mogelijk?
    Er bestaat zeker een mogelijkheid om op een tweetal/drietal momenten tijdens de reis als groep eigen invulling te geven aan het programma van de Romereis, zoals een bezoek aan een bepaalde congregatie of kerk. U kunt dit bij de groepsaanmelding aangeven of contacteert u voor de mogelijkheden direct VNB Nationale Bedevaarten. Wel is het de bedoeling dat u als parochie zelf verantwoordelijk bent voor de organisatie van uw eigen programmapunten (zoals bijvoorbeeld het contacteren van een kerk voor het houden van een eigen viering).

Vorige pagina
  • 17-03-2008