17 MRT

Veelgestelde vragen kosten

• Ik zie bij andere touroperators vaak goedkope reizen naar Rome. Waarom is de bisdomreis duurder?
    Hier zijn een aantal verklaringen voor die te maken hebben met de keuzes die wij als organisatie gemaakt hebben:
    • De eerste is de keuze voor de herfstvakantie om iedereen (ook gezinnen met kinderen en jongeren) de kans te geven deel te nemen. De herfstvakantie is in Rome nog hoogseizoen. Een paar weken later gaan, zorgt voor een behoorlijke prijsverlaging, maar heeft als consequentie dat niet iedereen zal kunnen deelnemen.
    • Verder hebben wij een keuze gemaakt voor accommodaties zoveel mogelijk gelegen rond de binnenring van Rome, waardoor de reisduur van de accommodaties naar het programma in het centrum beperkt blijft tot 30-45 minuten. Accommodaties buiten de ring van Rome zijn aanzienlijk goedkoper, maar de reistijd naar het centrum wordt dan zo’n 1-2 uur.
    • Ook hebben wij gekozen om halfpension aan te bieden, dat wil zeggen ontbijt en diner, in tegenstelling tot het vaak aangeboden logies/ontbijt.
    • Een laatste verklaring is de keuze voor het aanbieden van vast busvervoer gedurende het verblijf in Rome in plaats van het aanbieden van kaartjes voor het openbaar vervoer. NB: de jongeren krijgen wel een openbaarvervoerkaart aangeboden en geen vaste bus, zodat zij zich vrijer kunnen bewegen in de stad!
  • Zijn er mogelijkheden voor een spaarplan via het bisdom?
    Nee, niet via het bisdom. U heeft natuurlijk op dit moment nog even de tijd om voor de reis in oktober 2009 te sparen. Wij raden u vanzelfsprekend aan hier al op tijd mee te beginnen. Verder moedigen wij groepen en parochies aan om zelf een spaarplan voor de eigen groep te maken. Ook zou u als parochie kunnen denken aan het opzetten van acties om geld in te zamelen, zodat zoveel mogelijk mensen, ook de minder bedeelden, uit de eigen parochie mee kunnen gaan naar Rome.

• Verdient het bisdom iets aan de Romereis en zo ja, waar zal dit geld voor worden gebruikt?
    Nee, het bisdom verdient geen geld aan de Romereis, was het maar waar! Het bisdom stopt juist extra geld in de reis. Zo worden promotie en programma van de reis geheel gesubsidieerd door het bisdom. Ook worden er potjes aangesproken om de reis voor gezinnen met kinderen en voor jongeren goedkoper te maken.

• Zijn entreegelden inclusief?
    Alles wat in het centrale programma wordt gepland, is bij de prijs inbegrepen. Entreegelden voor bijvoorbeeld de Vaticaanse musea (facultatief) zijn niet bij de prijs inbegrepen.

• Vorige pagina
    17-03-2008