17 MRT

Jaar religieus erfgoed van start

Maandag 17 maart gaat in Noord-Brabant het Jaar van het Religieus Erfgoed officieel van start. Gedeputeerde voor cultuur, Brigite van Haaften-Harkema, verricht de opening met als thema ‘Geloven in Brabant’.

Het jaar vraagt niet alleen aandacht voor de instandhouding en herbestemming van kerken en kloosters, maar wil ook andere kanten van het religieus erfgoed laten zien zoals museumstukken, archivalia, het religieus landschap, verhalen en tradities.

Het bisdom Den Bosch heeft parochies opgeroepen om hun kerk weer open te stellen voor publiek tijdens Open Monumentendag op 13 en 14 september. Ook geeft het bisdom een subsidie van € 3.000,- aan de eerste twintig kerken die dagelijks minimaal vier uur per dag open gaan voor bezoekers. Deze startsubsidie is bedoeld voor technische voorzieningen zoals camera’s en alarmsystemen om ruimtes en kunstwerken te beveiligen.

Meer informatie via de landelijke website: www.2008re.nl

17-03-2008