13 MRT

Bisschop presenteert geloofscursus in café

Bisschop Hurkmans heeft donderdag 13 maart in Grand Café Silva Ducis aan de Parade 6 in Den Bosch twee geloofscursussen gelanceerd die gebaseerd zijn op het concept kerk en kroeg. De opzet is eenvoudig: koffie, een dvd met eigentijdse inleidingen en napraten aan de bar met een drankje in de hand.

Het idee komt uit Engeland en is door het Katholiek Alpha Centrum en het bisdom geschikt gemaakt voor het Nederlandse taalgebied en op dvd uitgebracht. Er is een CaFE cursus voor volwassenen en jongeren. CaFE staat voor Catholic Faith Exploration, het Katholieke Geloof Verkennen.

Voor volwassenen is er CaFE: God beter leren kennen. Zeven bijeenkomsten over de basis van het katholieke geloof. Voor parochies is het eenvoudig CaFE te geven: een zaal met de nodige apparatuur, een bar met drankjes en enkele mensen die gespreksgroepjes leiden.
Voor jongeren van 12 tot 21 is er Plugged-in Youth CaFE: Zes bijeenkomsten met twee korte videoclipachtige inleidingen op dvd. Daarin komen hun vragen aan bod: Bestaat God? Waarom is de Mis altijd hetzelfde? Hoort God mijn gebeden? Vooral met getuigenissen, beelden en muziek worden er antwoorden gegeven. Tussendoor en erna gaan de jongeren zelf met deze vragen aan de slag. Een uitgebreide Handleiding helpt het begeleidingsteam op weg. Plugged-in Youth CaFE is geschikt na het Vormsel, voor bestaande tiener- en jongerengroepen.

Het bisdom Den Bosch biedt beide cursussen aan in het Jaar van de Vorming dat loopt van september 2007 t/m augustus 2008.
  • CaFE: God beter leren kennen: dvd en Handleiding € 85
  • Plugged-in Youth CaFE: dvd en Handleiding € 75
  • Promotiematerialen (posters, promokaartjes, kaartjeshouders)
Te bestellen via de website van Stichting Katholiek Alpha Centrum: www.rk-alphacentrum.nl. E-mail voor informatie: info@rk-alphacentrum.nl