31 JAN

Parochiebestuurders bijeen op bisdomkantoor

Op 23 en 30 januari werden bestuursleden die in het afgelopen jaar benoemd zijn wegwijs gemaakt in wat het zeggen wil een parochie te besturen. Zij werden geïnformeerd over zaken van diocesaan beleid en over de ondersteuning voor hun werk waarop zij bij het bisdomkantoor een beroep kunnen doen.

Op 12 februari te Tilburg; 14 februari te Nijmegen; 18 februari te ’s-Hertogenbosch en 20 februari te Eindhoven zijn besturen welkom voor informatieavonden over het thema ‘Het vrijwilligersbeleid in uw parochie’. Parochies kampen met een vergrijzend vrijwilligersbestand en van tijd tot tijd krijgt het bisdom dan ook de vraag: ‘hoe kunnen we op een goede manier vrijwilligers werven?’ In twee inleidingen wordt aandacht gevraagd voor de parochie en de doelen die zij wil realiseren en voor de functie die vrijwilligers in een parochie vervullen. Eveneens wordt ingegaan op het belang van vrijwilligersbeleid en op mogelijkheden om in de parochie met vrijwilligersbeleid aan de slag te gaan.

Aanmelding voor deelname is noodzakelijk. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. J. Broekhuizen van de dienst Parochieondersteuning.

31-01-2008