28 JAN

Januarinummer Bisdomblad over Oecumene

Het januarinummer van het Bisdomblad staat in het teken van oecumene, de beweging van christenen die de scheidingen tussen christenen en kerken wil overstijgen en streeft naar eenheid.

Drs. Ward Kint, medewerker van de Katholieke Vereniging voor Oecumene in Den Bosch, schetst de geschiedenis van de oecumenische beweging en vertelt over de basiscursus oecumene die op verschillende plekken in ons land voor nieuwe plaatselijke impulsen moet zorgen.
Ted Konings interviewt pastoor Ton Sip, die parochieherder in Malden is en ook voorgaat in vieringen volgens de Byzantijnse ritus.
Mgr. Van Burgsteden sss is bisschop-referent voor oecumene. Hij pleit voor wederzijdse dooperkenning en ziet dat als belangrijke stap op weg naar de christelijke eenheid.
Peter van Zoest schrijft over de enige oud-katholieke parochie binnen onze bisdomgrenzen, de kleine parochie van de H. Maria Magdalena, die nu nog kerken in de (rk) Jozef en Mariakerk in Eindhoven.
Aandacht is er ook voor de Actie Kerkbalans, de grootste geldwervingsactie van ons land, die door de vijf grootste christelijke kerken samen wordt georganiseerd, en voor het ‘Handboek voor spirituele oecumene’ dat tal van praktische suggesties biedt voor plaatselijke activiteiten.

Nog geen abonnee? Vraag dan online een (proef)abonnement aan!

28-01-2008