18 JAN

Diocesaan Kinderfeest voorziet in behoefte

Het tweede Kinderfeest trekt aanzienlijk meer deelnemers dan de vorige editie. De teller staat op 350 aanmeldingen, waaronder 6 koren, tegenover respectievelijk 250 deelnemers en 4 koren vorig jaar. Op 1 maart is het Theater aan de Parade het decor voor de speciale kinderdag, die het bisdom in het kader van het diocesaan programma voor evangelisatie organiseert. Gezien het stijgende aantal aanmeldingen voorziet het initiatief in een behoefte.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar waren tot vorig jaar een tamelijk onderbelichte leeftijdscategorie in het bisdom. Het eerste Kinderfeest moest daar verandering in brengen met een interessant programma voor deze doelgroep, met onder andere een optreden van Elly en Rikkert Zuiderveld. De organisatie kon terugkijken op een geslaagd evenement en besloot een vervolg te geven aan het project.

De opzet van de tweede kinderdag is gelijk gebleven, maar de invulling van het programma op het hoofdpodium en de workshops zijn vernieuwd. Het plenaire optreden wordt dit jaar verzorgd door Ben Ketting - maker van o.a. het kinderprogramma Prinsen en Prinsessen - met de zang- en dansgroep The Kids Crew/KC Dance, die eerder meegewerkt heeft aan Kinderen voor Kinderen. The Kids Crew verzorgt daarnaast een van de workshops.

Alle deelnemende kinderen krijgen aan het begin van de dag een programmaboekje met spelletjes, verhaaltjes, liedjes en kleurplaten, zodat ze thuis kunnen nagenieten van het Kinderfeest.
18-01-2008