11 JAN

Bisschop Hurkmans naar Rome voor jubileum 2009

Van 15 t/m 17 januari gaat bisschop Hurkmans naar Rome om het 450-jarig bisdomjubileum in 2009 voor te bereiden.

Hij brengt een bezoek aan het pelgrimsbureau Peregrinatio ad Petri Sedem om zaken te regelen rond de diocesane pelgrimage naar Rome in oktober 2009. Ook wordt een promotiefilm voor de reis opgenomen. De bisschop is onder meer te zien bij het graf van de Nederlandse paus Adrianus VI in de kerk van Santa Maria dell’Anima. Hier is ook het graf van de Brabantse kardinaal Willem van Enckenvoirt, raadsman van paus Adrianus VI. Deze Mierlonaar was onder meer kapitteldeken van de Sint-Jan (1521 – 1527) en bisschop van Utrecht (1529 – 1534). De bisschop bezoekt ook de Kerk der Friezen, dit is de kerk van de Nederlanders in Rome, die aan de zijkant van het Sint-Pietersplein ligt.

Het bisdomjubileum in 2009 staat in het teken van een vijfjarig evangelisatieprogramma dat de bisschop in 2004 heeft gepresenteerd aan paus Johannes Paulus II. In mei 2009 is er rond de Sint-Janskathedraal een diocesaan Geloofsfeest met activiteiten op het raakvlak van maatschappij en geloof.
11-01-2008