08 JAN

Stille Omgang

Retourtje… Stille Omgang 21 maart 2009
Een enerverende en afgewogen mix van entertainment en verdieping, midden in het hart van Amsterdam! Op zaterdag 21 maart vindt de jaarlijkse Stille Omgang plaats. Jongeren zijn hierbij bijzonder welkom en daarom organiseert het Bisdom van ’s-Hertogenbosch een busreis voor jongeren die graag naar de ‘Mirakelstad’ willen gaan.

Thema: KRACHT!
Je bent jong en je wilt wat! Maar iedereen voelt zich wel eens leeg of onzeker. Vaak op momenten dat je het niet verwacht, merk je dat je weer kracht krijgt om verder te gaan. Willen we en durven we te leven in Gods kracht? Zo ja, hoe doen we dat dan in ons dagelijks leven? In het jongerenprogramma zullen deze vragen op creatieve wijze aan de orde komen.

Een lange zaterdagavond “uit met God” in Amsterdam.
Reis mee, met een bus vol jongeren… en loop mee in een bijzondere stille tocht, midden in de nacht, in het bruisende hartje van Amsterdam. Kan dat?! Ja… geef de winkelstraat een kapelsfeer, met circa 10.000 mensen, jong en oud. Verwonderde blikken en respect van voorbijgangers omkleden de tocht. Maak kennis met een traditie die actueel blijft… waarin je de fierheid van je geloof tot expressie brengt, door alle tijden heen. Je vrij voelen in je geloofsexpressie is niet vanzelfsprekend. Het SO-Jongerenprogramma vindt plaats in de Mozes & Aaronkerk. De kerk is gelegen aan het Waterlooplein in Amsterdam.

Waarom dit niet te missen is?!
Het SO-Jongerenprogramma is hard op weg uit te groeien tot een nationaal katholiek jongerenevenement van formaat. Entertainment met verassende optredens, “chatten” met vrienden en kennissen en een sprankelende bezinning met Monseigneur van den Hende. Er zal in de kerk een eucharistieviering zijn, waarin Mgr. Punt, de bisschop van Haarlem, zal voorgaan. Het hoogtepunt van de avond is het gezamenlijk lopen van de Stille Omgang. Dan nagenieten met chocolademelk… kortom niet te missen!

Wat is de achtergrond hiervan?
Steeds meer jongeren trekken jaarlijks vanuit het hele land naar de ‘Mirakelstad’ Amsterdam om daar het eucharistisch wonder van 1345 te herdenken. In gebed lopen zij stil door de binnenstad. Het draait allemaal om de aanwezigheid van Christus in de Eucharistie (in brood en wijn). Op deze wijze wil God heel dicht bij ons zijn. En daar wordt je stil van… Je kunt meer over de ontstaansgeschiedenis lezen op de jongerenwebsite van de stille omgang. In Nederland was er officieel tot 1984 ‘n processieverbod. Vandaar dus, dat één van de oudste stille tochten nu in Amsterdam is, dit jaar wordt het de 128e keer.

Busreis
Om het jou makkelijk te maken, zetten we een jongerenbus in naar de Stille Omgang. De busreis alleen al wordt een belevenis: diepzinnig, creatief en er wordt een leuk filmpje getoond. De bus vertrekt vanuit Eindhoven, Uden, Zeeland, Wijchen, Nijmegen-Dukenburg NS en Den Bosch. De reistijd ligt, afhankelijk van de opstapplaats, rond de 1,5 uur. Stap in! Meldt je snel aan. Groepen en individuele jongeren kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 17 maart. De bus kan vol raken… dus wees er snel bij!

Meer info en aanmelden
Voor meer informatie, zie deze infosheet. Gebruik onderstaand aanmeldformulier om je op te geven. De kosten voor deze busreis plus entree bedraagt 15 euro. Deze betaal je contant direct bij binnenkomst in de bus. Tot ziens in Amsterdam op 21 maart!

Stille Omgang DVD
Speciaal voor de Stille omgang is een promotie-DVD uitgebracht. Deze kan besteld worden bij de dienst Jeugd en Jongeren van het Bisdom van 's-Hertogenbosch. Kun je hem zelf branden, dan is hier het ISO-bestand te downloaden.

Stille Omgang 2008
08-01-2008