07 JAN

Nieuw parochielogo bol van symboliek

Per 1 januari is in Rosmalen de nieuwe Heilige Birgittaparochie gevormd waarin drie voormalige parochies samenwerken. Een Amsterdams ontwerpbureau maakte een nieuw logo dat bol staat van de verwijzingen en symboliek.

Centraal staat een gestileerde knop met daaraan vier lindebladeren, zoals die voorkomt op de nieuwe vlag van de gemeente Rosmalen. Het is het symbool van het Maasland. Zowel de cirkels als de stippen vormen samen een Grieks kruis, het christelijk symbool bij uitstek. Het verwijst naar Pasen: het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus Christus. De vijf zwarte stippen verwijzen naar de wonden van Jezus aan het kruis en daarmee naar de kroon van de Heilige Birgitta, patrones van de parochie. De cirkels symboliseren de eenheid van de parochie Sint Lambertus en de onder de parochie HH Bernadette-Laurentius ressorterende parochies H. Bernadette Soubirous en H. Laurentius, die per 1 januari 2008 de parochie Heilige Birgitta vormen. De vier pijlen staan voor catechese, diaconie, liturgie en kerkopbouw. Nadji van den Broek ontwikkelde het logo en de bijbehorende parochiehuisstijl.
07-01-2008