Nieuws

19 DEC

Bisdomblad focust met Kerst op de engelen

Het kerstnummer van het Bisdomblad is uit. In het 32 pagina’s dikke maandblad van het bisdom van ’s-Hertogenbosch staan de engelen centraal die met Kerstmis de boodschap van heil en verlossing brengen. Lieflijke wezens, maar ook vurige strijders voor het Rijk van God.

Hessel Zondag, universitair docent aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de UVT, zoekt een antwoord op de vraag wat mensen met Kerstmis vieren en komt tot de slotsom dat het ‘feel good’ gehalte in Nederland de overhand heeft.
Kerstmis is het feest van vrede. Maar in Bethlehem, waar Christus in de wereld kwam, is die vrede ver te zoeken. Met een hoge betonnen muur met prikkeldraad is de geboorteplaats van Jezus vrijwel van de buitenwereld afgesloten. Kerk in Nood voert actie voor de Palestijnse christenen daar en Jacqueline Finkers schrijft erover.
Peter van Zoest sprak met conservator Léon van Liebergen van het Udens Museum voor religieuze kunst over ‘engelen’ en maakt daarbij dankbaar gebruik van een kostbare, recente aanwinst, een ivoren Mariabeeld uit het midden van de 17de eeuw.
In deze kersteditie is ook de brief afgedrukt waarin onze bisschop, mgr. Hurkmans aankondigt dat hij na een periode van ziekte en herstel zijn werkzaamheden hervat.
Op de middenpagina’s vindt u een bloemlezing van de hoogtepunten van het bisdomjaar 2007.

Nog geen abonnee? Geeft u dan op voor een (proef)abonnement!
19-12-2007