Nieuws

27 NOV

Pausteksten voor Sydneygangers

Het bisdom Den Bosch biedt alle jongeren die in de zomer van 2008 naar Sydney gaan binnenkort een boekje aan met teksten van paus Benedictus XVI die hij speciaal schreef voor de Wereldjongerendagen. Het bisdom wil jongeren met deze geestelijke reisgids inhoudelijk voorbereiden op hun pelgrimstrip naar Australië.

Het boekje is momenteel in productie en wordt toegezonden aan alle jongeren die zich op de sluitingsdatum van de reis, 1 december 2007, hebben ingeschreven. Maar ook thuisblijvers komen er desgewenst voor in aanmerking.

Pastoordeken Christof van Buijtenen vertaalde niet alleen de drie pauselijke teksten maar maakte op verzoek nog eens 90 verdiepingsvragen erbij. Tom Corstjens, coördinator jeugd en jongeren van het bisdom Den Bosch zegt daarover: “De teksten van de paus zijn niet zo gemakkelijk. Neem de tijd om ze te lezen en gebruik de vragen achter in het boekje om er dieper in door te dringen en te ontdekken wat ze voor jou persoonlijk kunnen betekenen. Maar het is zeker zo mooi om met andere jongeren hierover in gesprek te gaan. Zo leer je niet alleen van de paus maar ook van elkaar.” 

NOG NIET INGESCHREVEN?
LET OP! DE DEADLINE IS 1 DECEMBER!
<AANMELDEN>
27-11-2007