01 NOV

Kinderfeest op 1 maart 2008

Het bisdom organiseert voor de tweede maal een feestdag voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Op 1 maart 2008 staat in het Theater aan de Parade in Den Bosch het verhaal van de verloren zoon centraal in optredens, workshops en liedjes.

De dag begint met een optreden van Ben Ketting (maker van het TV-programma Prinsen en Prinsessen) met de muziek- en dansgroep Kids Crew/KC Dance uit Utrecht. De kinderen nemen daarna deel aan de workshops muziek/dans, toneelspelen/verhalen en kunstwerken maken.

De kinderkoren in het bisdom kunnen de muzikale strijd met elkaar aangaan in de korencompetitie. Hoofdprijs is een CD-opname met het hele koor in een professionele studio. De dag wordt afgesloten met een interactieve gebedsdienst in de Sint-Janskathedraal, waaraan de katholieke band BLoved haar medewerking verleent.

Vorig jaar namen ruim 250 kinderen deel aan het kinderfeest. Het kinderkoor Do-re-mi uit Kerkdriel kwam als winnaar uit de bus bij de korencompetitie.
The Kids Crew

Meer informatie over het kinderfeest verstuurt het bisdom in de week van 5 november naar alle parochies en de kinderkoren die bekend zijn bij het bisdom. Geïnteresseerden kunnen de folder nu al downloaden.
01-11-2007