30 JUL

Herwig Arts spreekt bij opening werk-/studiejaar

De Vlaamse professor Herwig Arts zal tijdens de opening van het Jaar van de Vorming op vrijdag 7 september een lezing houden over het belang van precatechese. In het voorlaatste jaar van het evangelisatieprogramma in het Bossche bisdom staan met name laagdrempelige kennismakingscursussen met het katholieke geloof op het programma.

Herwig Arts (1935) trad in 1953 in de orde der Jezuïeten, studeerde achtereenvolgens klassieke filologie, filosofie (München) en theologie (Leuven, Edinburg en Straatsburg). In 1970 werd hij hoogleraar aan de universitaire faculteiten Sint-Ignatius te Antwerpen en in 1981 eveneens aan de K.U. Leuven. Hij doceerde in de Verenigde staten diverse cursussen over de bronnen van de westerse spiritualiteit en over hedendaagse mystiek. In 1998 werd hij bekroond met de 'Prijs voor het religieuze oevre'.

De openingsavond van het Jaar van de Vorming en het nieuwe studiejaar van de opleidingen is bedoeld voor allen die meewerken in het pastoraat, cursisten van het diocesaan vormingscentrum, studenten en docenten aan het Sint-Janscentrum en vrijwilligers die zich met vorming in de parochie (willen gaan) bezighouden.
Aanmelding is mogelijk tot 20 augustus 2007.

18.30 uur: Eucharistieviering in de Sint-Jan
19.30 uur: Ontvangst met koffie/thee en broodjes
20.00 uur: Professor Herwig Arts spreekt over het belang van precatechese
20.45 uur: Intermezzo door Jo de Rijck
21.05 uur: Van precatechese tot priesteropleiding. Forumgesprek.
21.30 uur: Ontmoeting, hapje en drankje
22.00 uur: Afsluiting