16 JUL

Ruim 80 kerken open met Open Kerkweekend

Tijdens het tweede diocesane Open Kerkweekend op 8 en 9 september openen 84 kerken hun deuren buiten de reguliere vieringen. Voor de openstelling - die dit jaar samenvalt met Open Monumentendag - hebben de deelnemende parochies 117 spandoeken en 19405 informatieve z-cards besteld.

Ter gelegenheid van het Open Kerkweekend wordt de z-card 'Kerk op zakformaat' opnieuw uitgegeven. Naast uitleg over de elementen die bezoekers tegen kunnen komen in een kerkgebouw, worden onder andere de zeven sacramenten en de zeven werken van barmhartigheid genoemd. De nieuwe z-card krijgt de titel 'Kijk in de kerk'.

Evenals vorig jaar kunnen parochies door middel van spandoeken aangeven dat de kerk geopend is. In het nieuwe ontwerp is geen aanduiding van het jaarthema opgenomen, waardoor de spandoeken langer bruikbaar zijn. Op advies van een parochiaan die een informatieavond over het Open Kerkweekend bijwoonde, is de tekst op het spandoek een uitnodiging: 'Kom in de kerk'.

Onderaan deze pagina een voorbeeld van het spandoek. Meer informatie over Open Kerkweekend vindt u op www.bisdomdenbosch.nl/openkerkweekend.htm

16-07-2007