Nieuws

07 JUL

Weblog vanuit Oeganda

Mbarara, Yesu Ahuriire Community, 7 juli 2007


Heey iedereen!!!

Het weer begint weer een beetje beter te worden, dus we gaan bruin worden. Let maar eens op als we weer thuis zijn. De computers zijn erg traag als we op internet willen, maar we hebben ze in ieder geval. De cursus gaat zo zijn gangetje. We hebben weer wat geleerd over evangeliseren. Deze keer gingen we het in de praktijk uitvoeren.
Iedere deelgroep kreeg een ander opdracht. Er waren er 5: theater, mime, practical art, poster en dans. Deze manieren van presentatie moesten allemaal uitdragen wat het kerygma van Jezus was. Het was erg leuk. Iedereen had een eigen inbreng. Na ieder optreden gingen we het samen met priester Emmanuel analyseren. Soms was het heel goed, andere keren niet. Er waren een paar groepen die het hadden gedaan over het kerygma van de apostelen. Dit is een heel verschil met het kerygma van Jezus.

Wat ons verder opvalt is dat er op straat mensen met geweren lopen. Dit is dan wel de politie.

Verder hebben we vandaag kennis gemaakt met de mieren in het gebied. Ze overvielen vandaag de gemeenschap. Het was erg interessant. Ze maakten paden over de grond en liepen netjes in een rij achter elkaar aan. De mensen die hier wonen zeiden dat ze soms wel kilometers lang lopen. Ze komen vaak na de regen tevoorschijn. Het zijn andere mieren dan in Nederland, er zaten ook grote bij. Ze waarschuwden ons dat we er niet in moesten gaan staan, want ze bijten er dan flink op los. Toen we ze bekeken hadden, gingen we ze dood maken met een spuitbus die tegen die beesten was. En onze priester Harold ging ze verbranden met thee en koffie.

De eerste symptomen van vermoeidheid beginnen op te komen. Het is een intensieve cursus op spiritueel gebied, maar we hopen dat we het tot een goed einde kunnen brengen. In ieder geval maakt iedereen het goed.

Endamusyo okuruga omu Uganda.

Matthijs Janssen
07-07-2007