Nieuws

05 JUL

Deelnemers Oegandareis aangekomen

De 16 deelnemers aan de zomermissiereis naar Oeganda zijn na een voorspoedige reis aangekomen in Mbarara, alwaar zij een evangelisatiecursus volgen in het kader van het Jaar van de Vorming, dat onderdeel maakt van het vijfjarige jubileumprogramma "Evangelisatie 2009". Wat de jongeren leren, brengen ze meteen in praktijk in parochies en op scholen.

Ze verblijven in een gemeenschap waar ze samen met jongeren uit verschillende culturen de Pauluscursus volgen. Deze cursus is sterk gericht op kerygma, oftewel de eerste verkondiging van Christus en zijn koninkrijk.
De jongeren gaven van tevoren aan erg geïnteresseerd te zijn in de Oegandese cultuur, en ook in de manier waarop Oegandezen hun geloof beleven. Antoinette Pommer, studente psychologie: “Tijdens een weekend waarin we ons voorbereid hebben op de reis was er ook een Oegandese priester aanwezig van de gemeenschap waar we te gast zijn. Zij verhaal was erg motiverend, hij heeft ons verteld wat we kunnen verwachten en ook wat er van ons verwacht wordt. Zo vertelde hij dat veel mensen daar een soort mix van verschillende geloven hebben. Doordeweeks hangen ze de lokale volksreligie aan, en op zondag zijn ze christen. Door middel van sketches proberen we hun duidelijk te maken dat je ook op weekdagen je christenzijn kunt beleven en verdiepen. Ik verwacht trouwens ook veel van de Oegandese bevolking te leren. Wij zijn als Nederlanders erg praktisch ingesteld. Het lijkt me interessant om te horen hoe de mensen daar tegen geloofszaken aankijken.”

Vanuit Oeganda houden de deelnemers een dagboek bij dat op deze website gepubliceerd wordt. Lees hier verder over hun belevenissen.
05-07-2007