29 JAN

Emmausparochie wint Gouden Kerkmuis

De Tilburgse Emmausparochie heeft uit tweehonderd inzendingen de Gouden Kerkmuis gewonnen, prijs voor de beste parochiële website.

De prijs is een initiatief van de oecumenische Stichting Leve de Kerk, die het onderlinge contact tussen gemeenten wil stimuleren. „Het is een prijs met een glimlach”, zegt voorzitter J. van Genugten. Doel is het gebruik van internet door kerken te vergroten.

Stichting Leve de Kerk schreef vorig jaar een wedstrijd uit voor websites van plaatselijke gemeenten en parochies in Nederland. Er kwamen bijna 200 aanmeldingen binnen. Elke maand beoordeelde de jury tientallen opgegeven sites en koos één genomineerde per maand. Van alle genomineerden heeft Tilburg nu de hoofdprijs gewonnen.
De website van de Emmaüsparochie is een voorbeeld van interactie”, lichtte Van Genugten het oordeel van de jury toe. „Naar buiten toe, maar ook als middel voor kerkopbouw in de parochie.” De Emmausparochie streamt op www.emmausparochie.nl alle vieringen live. Ook doopvieringen, eerste communievieringen, vormselvieringen, huwelijken en uitvaarten kunnen in overleg met de betrokkenen worden uitgezonden. Bovendien is de website goed te vinden op zoekmachines als Google. Hij constateert een „heldere verbinding” tussen de website en het beleid van de parochie.

Volgens de parochie zelf gaat alle eer naar webmaster Leonie Brok. “Zonder haar hadden we dit resultaat nooit kunnen halen. Met name haar kijk op de communicatieve mogelijkheden hebben ons zo ver gebracht.”

Na de website van de Tilburgse Emmausparochie (www.emmausparochie.nl) kwamen de sites van de christelijke gereformeerde kerk te Ermelo (www.cgk-ermelo.nl) en de Frater Andreasparochie in Tilburg-West (www.kerkwest.nl) als besten uit de bus.

De juryrapporten van alle genomineerden vindt u hier.
29-01-2007