Nieuws

23 JAN

Power of Fire

“Waar ben jij?” (klik hier voor de powerpoint!)Trailer Power of Fire!

De jaarlijkse vormelingendag “Power of Fire” zal de vormelingen van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch een plek geven in het Geloofsfeest. Ruim 1.000 vormelingen weten dan ook waar ze moeten zijn op 9 mei 2009. Met het thema ‘Waar ben jij?’ wacht hen een sportief, muzikaal, creatief en uitdagend programma op de Parade.

Tieners die dit jaar hun H. Vormsel hebben ontvangen of nog gaan ontvangen zijn van harte welkom! De Power of Fire begint ’s ochtends om 10.30 uur met een feestelijke eucharistieviering in de kathedraal. Een getuigende banieren- en fakkeltocht door de Bossche binnenstad leidt ons terug naar de Parade voor de lunch en de themaworkshop. Vervolgens vindt het middagprogramma plaats op het veld van het Zuiderpark en zal de dag om 16.00 uur centraal worden afgesloten. Bij de afsluiting wordt ook de winnaar van de banierenwedstrijd bekendgemaakt. Deze krijgt een jaar lang het Power of Fire-kruis in de parochie.

Wanneer:
Zaterdag 9 mei 2009, van 10.30 tot 16.30 uur
Wie: Alle tieners die dit jaar het H. Vormsel hebben of gaan ontvangen
Waar: Sint-Janskathedraal, Parade en het Zuiderpark
Aanmelding: U kunt uw vormelingen uiterlijk tot 1 april 2009 schriftelijk of middels onderstaand opgaveformulier aanmelden voor de Power of Fire. Voor vragen over aanmeldingen kunt u terecht bij de dienst Jeugd en Jongeren. tel.: 073 6125488
Kosten: € 5,= per aangemelde vormeling. De parochie ontvangt hiervoor een factuur.
Info: E-mail: jongeren@bisdomdenbosch.nl
Telefonisch: via 073 6125488


Tijdens het Geloofsfeest
Afgelopen jaren werd de Power of Fire steeds één week na Pasen georganiseerd, maar in 2009 zal de dag inbedding vinden in het diocesane Geloofsfeest, dat plaatsvindt van 8 tot en met 17 mei 2009 in het kader van het 450 jarig bestaan van het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch. Op zaterdag 9 mei 2009 staan tieners en jongeren centraal en dan zal ook de jaarlijkse Power of Fire onderdeel van deze dag zijn. Voor de Power of Fire betekent het de elfde editie en daarvoor zijn de voorbereidingen al in volle gang.

Het thema voor de Power of Fire is “Waar ben jij?”, als ondertitel van het hoofdthema van het Geloofsfeest: “Hij gelooft in mij”. Door de inbedding in het Geloofsfeest, zal het programma op bepaalde punten anders zijn dan de afgelopen jaren het geval was, maar het concept blijft hetzelfde. Naar Christus’ gelijkenis over de barmhartige vader (Lucas 15, 11-32) wil de organisatie de jonge vormelingen inspireren om na te denken over welke plek God voor hen heeft. Graag willen wij u en uw vormelingen van harte uitnodigen!

Programma
We beginnen ’s ochtends om 10.30 uur met een eucharistieviering in de kathedraal. Een bannieren- en fakkeltocht door de Bossche binnenstad leidt ons terug naar de kathedraal voor de lunch en een grote Themaworkshop op het plein van de Parade. Vervolgens vindt er een middagprogramma plaats en zal de dag om 16.00 uur centraal worden afgesloten.

Banieren
Het is gebleken dat de fakkeltocht door de binnenstad veel bekijks trekt van winkelpubliek voorbijgangers. Met de kleurrijke bannieren die ieder jaar gemaakt worden, communiceren we een positief en hoopvol signaal naar de omgeving. In antwoord op het thema laten we dit jaar zien waar we zijn! Ook bij de komende Power of Fire willen we u daarom vragen om een bannier te maken met de vormelingengroep.

Het thema dat voor deze creatieve verwerkingsopdracht gekozen kan worden is “Waar ben jij?” of het thema dat aansluit op het programma in de parochie bij de voorbereiding op het Heilig Vormsel. Anders dan vorige jaren zullen de bannieren aan het Bossche publiek ten toon worden gesteld door ze herkenbaar op te hangen. Aan het einde van het programma wordt door de kerngroep de mooiste bannier uitgekozen en beloond met een prijsje. Ook mag de winnende groep een jaar lang het houten Power-of-Fire kruis meenemen naar de parochie. De materiaalkeuze voor de bannier is vrij, maar houd rekening met watervaste opdruk. De maximale afmeting is 80 x 120 cm.

Brief aan God
Tijdens de Power of Fire willen we graag stilstaan bij de intentie van de kinderen. Wie weet zitten zij met een vraag die ze al heel lang willen stellen aan God? Of misschien willen ze Hem al heel lang een probleem voorleggen, waar ze zelf niet uitkomen. Misschien willen ze God juist danken voor het mooie leven dat ze nu al hebben. We willen de vormelingen uitnodigen voor deze Power of Fire een brief te schrijven aan God. Hij gelooft in jou; laten wij nu iets van ons horen door Hem een brief te schrijven. De vormelingen mogen hier alles inzetten wat zij zelf willen.

Deze brieven kunnen worden opgestuurd naar het bisdom (Brief aan God, Postbus 1070, 5200 BC 's-Hertogenbosch) of meebrengen naar de eucharistieviering van de Power of Fire waar je deze kunt posten in een speciale brievenbus. Let wel: De vormelingen krijgen geen geschreven brief terug van God, zie het als een geschreven gebed. Voor de inhoud van de brieven wordt gebeden in de eucharistieviering en zullen daarna worden vernietigd. Indien de brieven mogen worden gebruikt om uit te citeren, gelieve dan een kleine aantekening op de buitenzijde van de brief te plaatsen.

Logistieke ondersteuners
Meehelpen bij de Power of Fire is een unieke belevenis die veel voldoening geeft. Om de dag te laten slagen hebben we vrijwilligers nodig voor de logistieke taken. Mensen die hun handen uit de mouwen kunnen steken en allerlei klussen aanpakken. Bijvoorbeeld spullen voor de workshops klaarzetten, de drankpost bemannen, de fakkeltocht begeleiden en orde handhaven in de kathedraal. We willen elke parochie vragen om minstens één vrijwilliger voor de logistieke taken af te vaardigen.

Voor de logistieke ondersteuners zal er op woensdagavond 5 mei een informatieavond worden georganiseerd. Tijdens deze avond wordt het programma van de Power of Fire doorgenomen is er gelegenheid om elkaar te leren kennen. De logistieke ondersteuners krijgen hierover nog afzonderlijk bericht. Op de dag zelf worden de logistieke ondersteuners om 8.00 uur ’s ochtends op het Sint Janscentrum verwacht, waar onder het genot van koffie en thee de laatste puntjes op de i worden gezet. De logistieke ondersteuners worden na afloop van de Power of Fire uitgenodigd om samen met het kernteam de dag op gepaste wijze af te sluiten. Zij dienen er derhalve qua vervoer rekening mee te houden dat zij de dag dan iets later zullen afsluiten.


Zie onderstaande filmpje om een indruk te krijgen van de Power of Fire:

23-01-2007