04 JAN

Vijf parochies Deurne gefuseerd

Sinds 1 januari 2007 zijn de vijf parochies in Deurne gefuseerd tot de Heilige Willibrord parochie Deurne onder leiding van pastoor Ir. P.M. Janssen. De vijf parochies zijn: St.-Willibrordus (centrum), St. Jozef (St.-Jozefparochie), St. Willibrordus (Zeilberg), H. Gerardus Majella (Walsberg) en de H. Geestparochie (Deurne-West). Ze werkten al eerder samen als pastorale eenheid.

Zondag 7 januari wordt er rondom de nieuwe parochie een manifestatie gehouden op de Markt in Deurne. Om 13.30 uur luiden de verschillende kerkklokken en de mensen worden dan opgeroepen om gezamenlijk te vertrekken naar de Markt, onder begeleiding van de twee Deurnese gilden St.-Joris en St.-Antonius Abt. Er wordt gelopen vanaf vijf locaties: kerk Zeilberg, kerk St.-Jozef, kerk Walsberg, St.-Willibrordusplantsoen H.-Geestparochie en Pastoor Roespark.

Rond 14.15 uur wordt iedereen op de Markt verwacht. Tijdens de manifestatie zijn er redes van L. van Erp, vice-voorzitter van de parochie Heilige Willibrord Deurne, pastoor P. Janssen en burgemeester G. Daandels. Het nieuwe logo wordt gepresenteerd en er is volkszang door de Boxtelse Cantorij. Voor de jeugd wordt een ballonnenwedstrijd gehouden.
04-01-2007