Nieuws

02 JAN

Nieuwsarchief

Doelgroepgerichter pastoraat na geloofsfeest Uden
(dinsdag 5 juni 2007) "We gaan ons meer dan voorheen richten op doelgroepen in de parochie met programma's van gebed, spiritualiteit en ontmoeting", aldus de Udense pastoor Theo van Osch na afloop van het Geloofsfeest dat tussen Hemelvaart en Pinksteren in de St. Petrusparochie plaatsvond. (Lees verder...)


"Jullie zijn allemaal lichtjes"
(maandag 28 mei 2007) Zaterdag 26 mei was de Geloofsfeesttent in Uden het toneel voor de Dag voor verstandelijk en geestelijk beperkte mensen. De deelnemers begrepen beter dan ieder ander hoe je van geloven een feest maakt. (Lees verder...)


Avond van Barmhartigheid ontroert en inspireert
(maandag 28 mei 2007) "Als ik terugdenk aan gisteravond schieten de tranen me gelijk weer in de ogen", aldus een van de Geloofsfeestvrijwilligers over de Avond van Barmhartigheid, die vrijdag 25 mei in Uden plaatsvond. (Lees verder...)


Als de jongeren niet naar Jezus komen…
(maandag 28 mei 2007) Dat de kerk niet bomvol zit met jongeren is geen reden om helemaal geen hoop te hebben voor de kerk. Het thema ‘geloof’ is geen taboe meer, maar er is wel veel onwetendheid. Zo ook in Uden. Stiekem voelen de lokale jongeren heel goed aan waar het om gaat in de kerk, maar “waarom zou je eigenlijk de stap naar de kerk zetten?” Dat de kerk de stap naar de jongeren zette viel op donderdagavond 24 mei in ieder geval in goede aarde bij de Udense jeugd. (Lees verder...)


Bodar: "Wij mogen ook fier zijn"
(donderdag 24 mei 2007) "Je kunt alleen goed in een multiculturele en multireligieuze samenleving leven als je je bewust bent van je eigen achtergrond of religie", zei CDA-fractieleider Pieter van Geel woensdagavond 23 mei tijdens het Geloofsfeest in Uden. Hij ging daar in discussie met minister Maria Van der Hoeven en priester Antoine Bodar over het onderwerp 'scheiding van kerk en staat'. (Lees verder...)


Bemoedigende avond van ontmoeting Geloofsfeest
(woensdag 23 mei 2007) Dinsdag stonden de senioren centraal in het programma van het Udense Geloofsfeest. Tijdens de ochtendmis waren zij samen met bisschop Hurkmans bijeen om God te danken en om met geloof en hoop vooruit te zien naar de toekomst. 's Avonds was er een avond van Ontmoeting van culturen. (Lees verder...)


"Ieder vak is roeping"
(woensdag 23 mei 2007) "Ik heb in mijn leven altijd datgene gedaan wat ik dacht te moeten doen. Niet alleen priester worden is een roeping, maar ieder vak kan dat zijn als je trouw probeert te blijven aan je eigen overtuiging", zei Harry van Raaij, oud-voorzitter van PSV maandagavond 21 mei tijdens de eerste thema-avond van het Udense Geloofsfeest. En Paul Rüpp, gedeputeerde voor de Provinciale Staten van Noord-Brabant voegde daaraan toe: "dus aan je normen vasthouden ook al is dat minder winstgevend voor je bedrijf." (Lees verder...)


"Kinderen krijgen boodschap mee"
(dinsdag 22 mei 2007) Kinderkoor 'Drieklank' uit Uden heeft zondagmiddag 20 mei met verve de musical 'Lang leve in de gloria' op de planken gezet in de Geloofsfeesttent. De kinderen deden dit in het kader van de Dag van het Gezin. (Lees verder...)


Geloofsfeest opent met vuur
(dinsdag 22 mei 2007) Het Geloofsfeest in Uden is zaterdagavond 19 mei van start gegaan. Onder grote belangstelling heeft burgemeester Kersten het vuur dat door een groep estafettelopers en diaken Pieter Raaijmakers vanuit Geldrop naar Uden is gebracht, overgedragen aan de Warriors of Light voor hun spectaculaire vuurshow. (Lees verder...)


Vrijwilliger bij Geloofsfeest: waarom ook niet?
(zaterdag 19 mei 2007) In een grote tent voor de Udense Sint-Petruskerk kregen tientallen vrijwilligers vrijdagavond 18 mei de laatste instructies voor het Geloofsfeest. Wat bezielt hen om zich daarvoor in te zetten en wat verwachten ze van het gebeuren? (Lees verder...)


Definitief programma geloofsfeest
(woensdag 16 mei 2007) Zaterdag 19 mei start het Geloofsfeest 2007 in Uden. De organisatie - de Udense St. Petrusparochie - heeft inmiddels het definitieve programma dat tot en met eerste Pinksterdag duurt, bekendgemaakt. Alle inwoners van Uden en wijde omgeving zijn uitgenodigd voor het negendaagse evenement. Daarnaast is onlangs het officiële themalied 'Hij is Lopend Vuur' gelanceerd, dat de gospelformatie Miracle City Singers voor deze gelegenheid heeft opgenomen. (Lees verder...)


Dr. Hirsch Ballin op ondernemersavond Geloofsfeest
(woensdag 18 april 2007) Van 19 t/m 27 mei vindt in Uden het tweede Geloofsfeest plaats in het kader van het bisdomjubileum in 2009. Tussen Hemelvaart en Pinksteren vindt een negendaags programma plaats onder het motto ‘Lopend Vuur’. Woensdag 18 april is het programma aan de media gepresenteerd. (Lees verder...)


Nick & Simon te gast op Geloofsfeest
(woensdag 18 april 2007) Op donderdagavond 24 mei zijn de artiesten Nick & Simon te gast in Uden. Ze treden op tijdens het jongerenprogramma van het Geloofsfeest 'Lopend vuur', dat van 19 tot en met 27 mei in en om de Udense Petruskerk plaatsvindt. (Lees verder...)


Geloofsparty & Co
(vrijdag 16 maart 2007) Hoewel het geloofsfeest in Uden pas over twee maanden begint, zijn de jongeren van de Petrusparochie er al volop mee bezig tijdens hun bijeenkomsten. Zondag 11 maart speelden ze met de tieners van jongerenpastoraat 'Samen Onderweg' uit Zeeland het spel Geloofsparty & Co. (Lees verder...)

'Lopend vuur' in Udense carnavalsoptocht
(woensdag 21 februari 2007) De loopgroep van de Udense St. Petrusparochie is afgelopen zondag in de prijzen gevallen tijdens de carnavalsoptocht. (Lees verder...)

Vlammen slaan uit torens Udense Petruskerk
(maandag 29 januari 2007) Het logo voor het Geloofsfeest 2007 in Uden is bekendgemaakt. In het verlengde van het thema 'Lopend vuur' is gekozen voor een vlammend logo met op de achtergrond een afbeelding van de Petruskerk in Uden. (Lees verder...)

Geloofsfeest 2007 vindt plaats in Uden
(dinsdag 2 januari 2007) Geldrop zette de toon voor het fenomeen Geloofsfeest. Levendige ontmoetingen, bezinning, dialoog en gebed maakten de Brigidakerk tot een plek waar God vast graag onder Zijn kinderen verblijft. Van 19 tot en met 27 mei 2007 is het de beurt aan de St. Petrusparochie in Uden. (Lees verder...)
02-01-2007