02 JAN

Geloofsfeest 2007 vindt plaats in Uden

Geldrop zette de toon voor het fenomeen Geloofsfeest. Levendige ontmoetingen, bezinning, dialoog en gebed maakten de Brigidakerk tot een plek waar God vast graag onder Zijn kinderen verblijft. Van 19 tot en met 27 mei 2007 is het de beurt aan de St. Petrusparochie in Uden.

Tussen Hemelvaart en Pinksteren worden de kerkdeuren wagenwijd opengezet voor alle Udenaren. Het moet wederom een feest worden voor jong en oud, gelovig en niet-gelovig.

‘Lopend vuur’ is gekozen als thema voor het geloofsfeest. Pastoor Van Osch licht toe: “Het is vanuit onze overtuiging de grote wens om iedereen kennis te laten maken mét en zich te verdiepen ín de rijkdom van de Blijde Boodschap, zoals eertijds de apostelen op het Pinksterfeest door het vuur van de heilige Geest in vuur en vlam gezet werden voor de verkondiging van het evangelie. De bedoeling is dan ook dat de Blijde Boodschap het hart van de mens kan raken, zodat iedereen kan ervaren dat geloven niet saai of achterhaald is. Als dit geloof als een lopend vuurtje rondgaat en alle facetten van ons leven vervult met het enthousiasme en met de vreugde van het geloof, op het werk, thuis, tijdens ontspanning, in heel het persoonlijke en gezamenlijke leven, dan kan het niet anders dan dat het ook een positieve bijdrage levert aan onze samenleving, heel concreet in onze Udense gemeenschap.”
02-01-2007