Nieuws

13 DEC

Pieter van Vollenhoven bezoekt Sint-Jan

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven heeft woensdag 13 december een werkbezoek gebracht aan de Sint-Janskathedraal. Hij deed dit in zijn functie als erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan.

Het is de eerste keer dat Van Vollenhoven de Sint-Jan bezocht sinds hij een jaar geleden tot erevoorzitter van het comité is benoemd. Het bezoek stond in het teken van de grootscheepse restauratie die de kathedraal ondergaat.

Naast prof. mr. Pieter van Vollenhoven was ook Ellen Damsma, managing director van de Nationale Postcode Loterij, uitgenodigd. Zij reikt 23 december de cheque ter waarde van € 1.000.000 uit aan het winnende monument in het TV-programma 'Restauratie'. Namens de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de Sponsor Loterij legde zij een loden koker met oorkonde in een muur van de Sint-Jan in.

De genodigden kregen tijdens een rondleiding over de steigers tekst en uitleg over de voortgang van de restauratiewerkzaamheden. Pieter van Vollenhoven metselde een steen met inscriptie in ter herinnering aan zijn bezoek.

Alle aanwezigen werden opgeroepen op 23 december per telefoon of SMS te stemmen, zodat de Sint-Janskathedraal de restauratie van de luchtboogstoelbeelden kan financieren.
13-12-2006