11 DEC

Sint-Jan door naar finale 'Restauratie'

Afgelopen zaterdag is bekendgemaakt dat de Sint-Janskathedraal de derde finalist is in het TV-programma 'Restauratie'. De hoofdprijs is een restauratiebudget van maximaal 1 miljoen euro.

De kathedraal ging in de derde aflevering van het programma de strijd aan met de DRU in Ulft en kasteel Waardenburg. Kijkers konden per telefoon of met een SMS stemmen op hun favoriete bouwwerk. Omdat de Sint-Jan de meeste stemmen heeft gekregen gaat de kerk door naar de finale op 23 december.

In de laatste aflevering maken nog vier andere monumentale gebouwen kans op de restauratie. Twee daarvan zijn al bekend: Scheepswerf Wolthuis in Hoogezand-Sappemeer en Kerk Vierhuizen. Ook dan mogen kijkers weer hun stem uitbrengen.

11-12-2006