05 DEC

Palmzondag

Palmzondag 2009: Zeeland heet je welkom!
Palmzondag, ook wel Palmpasen of Passiezondag genoemd, is de laatste zondag voor Pasen, waarop de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem wordt gevierd. Voor het Bisdom van 's-Hertogenbosch is dat jaarlijks aanleiding om met tieners en jongeren uit het hele bisdom samen te komen. Ieder jaar zijn er uitdagende workshops en kunnen jongeren in gesprek gaan met bisschop Hurkmans. Ook paus Benedictus XVI draagt de jongeren een warm hart toe in zijn jaarlijkse brief aan de jongeren.

Nationale Wereldjongerendag
Palmzondag is een goede gelegenheid om de vlam weer aan te wakkeren van het WJD-enthousiasme dat veel jongeren naar hun gezinnen, parochies, verenigingen en bewegingen hebben gebracht. Speciaal op deze (nationale) Wereldjongerendag spoort de Paus de jongeren aan om hun leven op Christus te bouwen door met blijdschap zijn woord te ontvangen en in praktijk te brengen.

Aanmelden
Om je aan te melden voor de Palmzondagviering met speciaal tiener- en jongerenprogramma in Zeeland, kun je onderstaand formulier gebruiken.

Wat gaat er gebeuren?
Rondom het kerkplein in Zeeland vindt op een afwisselend programma plaats. Ook de brief van de paus zal hierin een plek krijgen. Speciaal voor de jongeren heeft paus Benedictus XVI deze geschreven bij gelegenheid van Palmzondag. Het thema van deze brief is de hoop: “Wij stellen onze hoop op de levende God” (Tim. 4,10) In workshops krijgen de tieners en jongeren de kans zich deze boodschap eigen te maken. Er zijn heel actieve workshops voor wie graag de handen uit de mouwen steekt, maar ook verdiepende voor wie wil doorpraten en doordenken over dit rijke thema.

Hoogtepunt van de dag is de liturgische viering van Palmzondag in de Jacobus de Meerdere kerk in Zeeland. De jongerenkoren Gˆojo en Deux Bornes uit Zeeland en Uden en de tieners en jongeren van “Samen onderweg” en “Het Honk” dragen hun muzikale steentje bij aan de viering met bisschop Hurkmans. Ontmoeting is belangrijk en daarom wordt de dag begonnen en afgesloten met een maaltijd. Onze eigen bisdomband Live 4 Christ zorgt voor de muziek.

De brief van de paus is hier te downloaden. Aanmelden kan nog via onderstaand formulier. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma Palmzondag 2009
11.30u Inloop/Lunch
12.30u Opening door de Bisdomband Live 4 Christ
13.00u Inleiding op de brief van de Paus
13.30u Workshopronde 1
14.15u Pauze
14.30u Workshopronde 2
15.45u Pauze
16.00u Vraaggesprek met Mgr. Hurkmans
17.00u Palmzondagviering met Mgr. Hurkmans
18.30u Diner(buffet)
20.15u Afsluitend optreden door de Bisdomband L4C
21.00u Einde

Kerkstraat 51, 5411 EA Zeeland

Bijdrage in de onkosten
Als bijdrage in de onkosten vragen we €5,= per persoon. Bij de inschrijftafel (bij ontvangst) kun je dit betalen.
05-12-2006