Nieuws

04 DEC

Wereldjongerendag 2007 in Eindhoven
(vrijdag 9 februari 2007) De diocesane viering van Wereldjongerendag - die elk jaar op Palmzondag plaatsvindt - wordt dit jaar georganiseerd in de regio Eindhoven. (Lees verder...)

Boodschap paus voor Wereldjongerendag 2007
(donderdag 8 februari 2007) Met het oog op de diocesaan te vieren Wereldjongerendag 2007 (1 april a.s.) heeft paus Benedictus opnieuw een boodschap gericht aan de jongeren over de hele wereld. (Lees verder...)

Palmzondag in Nijmegen
"Hee wereld, wij zijn er en we hebben iets belangrijks te vertellen!" was een van de one-liners van Mgr. Hurkmans bij het vragenuurtje met de bisschop. Ruim 100 jongeren konden vragen voorbereiden en aan hem voorleggen in het Nijmeegse Kolpinghuis op Palmzondag. De bisschop is bijzonder hoopvol over de toekomst van de kerk en rol daarin die jongeren hebben. “Nieuwe impulsen zullen leiden tot een vitale kerk voor iedereen, daarvoor is geduld nodig maar ook genade”. (Lees verder...)

Boodschap paus voor Wereldjongerendag 2006
Wereldjongerendagen worden afwisselend mondiaal (Keulen 2005) en regionaal gevierd. Op Palmzondag 9 april vieren jongeren uit het bisdom Den Bosch deze dag in het Nijmeegse Kolpinghuis. Paus Benedictus XVI schreef alle jongeren een brief en de Oisterwijkse deken Chr. Van Buijtenen vertaalde de brief in het Nederlands. (Lees verder...)

Palmzondag: WJD in eigen land
Palmzondag, 9 april 2006: “Uw Woord is een lamp voor mijn voeten, Uw Woord is een licht op mijn weg” (Ps. 119, 105). Palmzondag, het feest van de intocht en gedenking van het lijden. (Lees verder...)
04-12-2006