04 DEC

Spiritualiteitsdagen vinden grote weerklank
(woensdag 3 januari 2007) De spiritualiteitsdagen voor in het pastoraat werkzame mensen in Bezinningscentrum "Emmaus" in Helvoirt vinden grote weerklank. Niet alleen is er een goede opkomst - tussen de vijftig en honderdtien deelnemers – maar ook is er hoge waardering voor het gebodene. (Lees verder...)

Live meebidden met de trappistinnen
Het RKK/KRO Mediapastoraat komt met een uniek initiatief: vanaf zondag 3 december kan men via de RKK-website katholieknederland.nl de vespers live meebidden met de zusters trappistinnen van abdij Koningsoord in Berkel-Enschot. (Lees verder...)

Gebedskaarten worden verzonden naar parochies
(woensdag 25 oktober 2006) Honderden displays met gebedskaarten worden de komende dagen verzonden naar parochies die deze besteld hebben. De campagne sluit aan bij het Jaar van het Gebed en het Open Kerk weekend, 11 en 12 november. (Lees verder...)

Bisschop Hurkmans opent Jaar van Gebed
(maandag 11 september 2006) Zo'n 125 priesters, diakens, pastoraal werk(st)ers en pastoraal assistenten waren maandag 11 september aanwezig bij de opening van het diocesane Jaar van Gebed. De Belgische hulpbisschop van Mechelen-Brussel was hoofdspreker. (Lees verder...)

Jaar van Gebed opent met Belgische bisschop
(woensdag 6 september 2006) Mgr. Jozef de Kesel, hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, is op maandag 11 september in Den Bosch de hoofdspreker bij de opening van het Jaar van Gebed dat in het bisdom van start gaat. Bisschop Hurkmans wil met dit jaar het gebed stimuleren en hoopt dat mensen erdoor tot verdieping komen. Het gebedsjaar maakt onderdeel uit van het meerjaren evangelisatieprogramma van het bisdom dat in 2009 vierhonderdvijftig jaar bestaat. (Lees verder...)

Handreikingen Jaar van het Gebed
Het bisdom van ’s-Hertogenbosch viert in 2009 haar 450 jarig bestaan. Dit jubileum en de jaren daar naar toe staan in het teken van evangelisatie. Op 11 september wordt het Jaar van Gebed geopend met een dag van ontmoeting en bezinning en worden activiteiten gepresenteerd. (Lees verder...)

Bisdom start Jaar van Gebed
Het bisdom van ’s-Hertogenbosch viert in 2009 haar 450 jarig bestaan. Dit jubileum en de jaren daar naar toe staan in het teken van evangelisatie.<
04-12-2006