Nieuws

20 MRT

Ruim 250 kinderen te gast in theater en kathedraal

Ruim 250 kinderen zullen zaterdag 24 maart a.s. de eerste kindermanifestatie van het bisdom bijwonen. Ze worden in Den Bosch onthaald op een kinderconcert van Elly en Rikkert, workshops, een kinderkorencompetitie en een viering in de Sint-Janskathedraal.

De manifestatie wordt georganiseerd in het kader van het Jaar van het Gebed, dat deel uitmaakt van het evangelisatieprogramma van het bisdom. 'Bidden' zal dan ook als een rode draad door het programma van de dag lopen en terugkomen in zowel de liedjes van Elly en Rikkert en de deelnemende kinderkoren, als in de workshops en natuurlijk in de gebedsviering.

Onder de deelnemers zijn opvallend veel kinderen die dit jaar hun Eerste H. Communie doen. In tegenstelling tot de vormelingen, waarvoor ieder jaar de Power of Fire-vormselmanifestatie georganiseerd wordt, is er voor hen nog geen speciale communicantendag. Veel Eerste Communiewerkgroepen hebben daarom deze gelegenheid aangegrepen om met hun communicanten een gezamenlijke activiteit te ondernemen.


Programma manifestatie:

11.00 uur: ontvangst in het Theater aan de Parade in Den Bosch
11.30 uur: opening door Bisschop Hurkmans en kinderconcert Elly en Rikkert
13.30 uur: kinderkorencompetitie en workshops
15.15 uur: tocht naar de Sint-Janskathedraal
15.30 uur: viering in de kathedraal
16.00 uur: afsluiting
20-03-2007