18 APR

1000 vormelingen in Den Bosch

Een duizend vormelingen waren afgelopen zaterdag in Den Bosch bijeen voor de jaarlijkse Power of Fire Vormseldag. Op het programma stonden een viering in de kathedraal, fakkeltocht door de binnenstad van Den Bosch en een actief programma in de middag.

De meeste vormelingen waren al vroeg uit de veren. Om 10 uur begonnen ze de dag met een eucharistieviering in de kathedraal. Vandaaruit vertrokken ze in een lange fakkeltocht door de Bossche binnenstad naar het Sint-Janslyceum.

Tijdens het middagprogramma werkten de vormelingen daar verder aan het thema. Zo maakten ze in een workshop grote kalenders van de zaken die dit jaar op het kerkelijk programma staan. In de aula van de school werden ze toegesproken door mgr. Hurkmans. Aan de hand van de evangelielezing over talenten, die de jongeren hadden beluisterd in de viering ’s morgens, hield de bisschop hen voor dat hun opdracht vanuit het geloof helemaal niet ‘impossible’ is. ‘Gebuik je talenten om je missie te laten slagen. In je dagelijkse omgeving: in het gezin, op school, in je vriendenkring en voor de Kerk’.
De bisschop hield zijn toespraak kort, want na hem betrad Idols-zanger Aäron het podium, een moment waarop als uit het niets ineens tientallen mobieltjes-met-camera te voorschijn kwamen. Voldaan, want met een foto en de gelukkigen met een handtekening van de ster, vervolgden de vormelingen het programma. Onder andere met een sportieve missie: het nemen van een viertal stormbanen die waren opgezet in de gymzalen van de school.

pof_6559.jpg

Binnenkort zal er op deze website een korte video-impressie verschijnen.
18-04-2006