11 APR

Palmzondag in Nijmegen

"Hee wereld, wij zijn er en we hebben iets belangrijks te vertellen!" was een van de one-liners van Mgr. Hurkmans bij het vragenuurtje met de bisschop. Ruim 100 jongeren konden vragen voorbereiden en aan hem voorleggen in het Nijmeegse Kolpinghuis op Palmzondag. De bisschop is bijzonder hoopvol over de toekomst van de kerk en rol daarin die jongeren hebben. “Nieuwe impulsen zullen leiden tot een vitale kerk voor iedereen, daarvoor is geduld nodig maar ook genade”.

Het jonge enthousiasme in Nijmegen vertegenwoordigde die vitaliteit van de kerk in ieder geval. Met een aantal ijsbrekende sketches zat de vrolijke sfeer er al meteen goed in. Gekleed in herkenbare outfit en met de kreet "I am Robin Hood, I steal from the rich and I give it to the poor!" werd Pastoor Van Aken tijdens zijn slotpraatje nog even zijn bijbel ludiek afhandig gemaakt.

Na de Palmzondagviering in de Petrus Canisiuskerk met deken Kerssemakers waren er workshops uiteenlopend van dans tot catechetische verdieping. Bisdomband “Live 4 Christ” maakte sfeer met bekende en nieuwe liedjes en dansformatie United wist de jeugd goed in beweging te krijgen. Niet vreemd dat de gezamenlijke afsluitende maaltijd goed wilde smaken: na een dag met zoveel indrukken krijg je trek!
11-04-2006