01 APR

Gezinskoor, Ierse band en slotviering Geldrop

Het weekend van 1 en 2 april is het slotweekend van de Geloofsweek die vorige week in Geldrop van start ging. Een gezinskoor, Ierse band en een slotviering met bisschop Hurkmans completeren een week waarin iedereen in Geldrop die dat wilde een nieuwe reli-ervaring kon opdoen.

Zaterdagmiddag 1 april repeteren ouders met hun kinderen voor een groot gezinskoor dat om 19.00 uur de gezinsviering in de Brigidakerk opluistert. ’s-Avonds passeren de hoogtepunten van de afgelopen week de revue en wordt besproken hoe het Geloofsfeest een vervolg kan krijgen. Om 20.30 uur zal in de feesttent een spectaculair optreden volgen "Heartbeat of the Mhor" van de Ierse dansgroep Oisin onder begeleiding van een Ierse Liveband. Ierland is immers het land van onze Patrones en beschermheilige Brigida.

Zondag 2 april begint de dag met een bijzondere processie. Vanuit de twee andere kerken in Geldrop, de H. Jozef kerk en de HH. Maria en Brigidakerk, zullen mensen op weg gaan naar de centrumkerk van de H. Brigida voor de feestelijke slotviering. De bisschop, mgr. Hurkmans, zal hoofdcelebrant zijn. De processie start om 10.00 uur. De slotviering start om 11.15 uur.
01-04-2006