26 MRT

Do-re-mi uit Kerkdriel wint kinderkorencompetitie

Kinderkoor Do-re-mi van de St. Martinusparochie in Kerkdriel is zaterdag 24 maart met het liedje 'De telefoonlijn' als winnaar van de kinderkorencompetitie uit de bus gekomen. De competitie maakte deel uit van een manifestatie voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die door het bisdom van 's-Hertogenbosch georganiseerd werd in het kader van het Jaar van het Gebed.

Juryleden Elly en Rikkert Zuiderveld waren zeer gecharmeerd van de uitstraling van het koor en de gebaren waarmee ze hun lied ondersteunden. Ook waren ze te spreken over de zuiverheid en de manier waarop de kinderen de aanwijzingen van de dirigente oppakten. Verder gaven ze het koor en de dirigente nog enkele aanwijzingen om nóg beter te gaan zingen.

Ook de andere deelnemende koren konden rekenen op woorden van lof en opbouwende kritiek. Volgens Rikkert Zuiderveld waren er geen verliezers onder de koren. Na de kinderkorenwedstrijd namen de koren deel aan een masterclass onder leiding van Elly en Rikkert. Daarin leerden de kinderen bijvoorbeeld hoe ze hun stem beter konden gebruiken en hoe ze makkelijker hoge noten konden zingen.
26-03-2007