Nieuws

26 MRT

Online met God op kinderfeest

Zingen, knutselen, dansen, bidden, luisteren naar spannende verhalen... het kon allemaal op de eerste kindermanifestatie van het bisdom van 's-Hertogenbosch die afgelopen zaterdag 24 maart plaatsvond in het Theater aan de Parade en de Sint-Janskathedraal.

De kinderen deden enthousiast mee met de liedjes die Elly en Rikkert ten gehore brachten. Ook de verhalenvertellers hadden een geïnteresseerd jong publiek dat ademloos luisterde naar de spannende verhalen van Jona die niet naar de stad Nineve wilde gaan en David in de leeuwenkuil.

Tijdens de knutselworkshops bleken veel kinderen uiterst bedreven in het vouwen van hartjes en papieren kerkgebouwen en het maken van rozenkransen. De kinderen die liever wilden tekenen of kleuren mochten een deur gaan versieren. "Maar maak er wel een deurknop op, zodat hij open kan", zei de zuster die de workshop leidde. Want daar ging het om tijdens de dag: online met God zijn, bidden, en zorgen dat de deur van je hart openstaat voor God.

Om niet al te lang stil te hoeven zitten, konden de kinderen ook nog deelnemen aan een workshop drama of dans. De dag werd afgesloten met een gebedsviering in de Sint-Janskathedraal, waar alle kinderen de gebedsintenties die ze opgeschreven hadden in Gods brievenbus mochten doen. De briefjes zijn naar een aantal kloosters gegaan, die voor de intenties zullen bidden.
26-03-2007