18 JAN

Mgr. De Jong op Helmondse WJD reünie

Zaterdag 21 januari a.s. wordt naar aanleiding van deelname aan de Wereldjongerendagen (WJD) in Keulen een reünie georganiseerd in de Pauluskerk te Helmond (Paulus Potterlaan 2). Mgr. De Jong houdt ’s morgens een vragenuurtje.

Het thema van de dag is "Waar twee of meer samenkomen in Mijn naam ...". Voor deze terugkomdag zijn uiteraard de WJD-gangers uitgenodigd, maar ook de deelnemers aan het voortraject, de gastgezinnen en priesters en andere pastoraal betrokkenen.

wjdreunie_helmond.jpg

De dag begint met een ontvangst om 10 uur. Om 10.30 uur is in de kerk een korte gebedsviering. Aansluitend wordt in de grote zaal van de kerk een Powerpoint presentatie verzorgd door twee jongeren. Deze korte presentatie zal een impressie geven van hoe Helmondse jongeren het voortraject en de WJD beleefden en hoe ze elkaar weer ontmoetten op de Nationale Katholieke Jongerendag eind november vorig jaar in Nieuwegein.

Op verzoek van de jongeren zal Mgr. E. de Jong (hulpbisschop Roermond) gedurende de ochtend aanwezig zijn. De jongerenbisschop is bereid gevonden om vragen die zij 'altijd al aan hem hadden willen stellen' tijdens een vragenuurtje te beantwoorden.

Net vóór de lunch zal de bisschop afscheid nemen van de aanwezigen. Na de lunch is er voor de genodigden een workshopprogramma. Na een pauze zullen we om 15.00 uur de eucharistie vieren. Zowel deze eucharistieviering als de gebedsviering van die ochtend zijn behalve voor genodigden ook toegankelijk voor anderen die graag samenkomen in Zijn naam.
De dag wordt afgesloten met een informeel samenzijn onder het genot van een drankje.
Meer informatie: Lieke Titulaer-Remkes. Tel. 0492-847340, e-mail: titulaer@chello.nl
18-01-2006