10 JAN

Zondag Actie Kerkbalans van start

Zondag 15 januari gaat in heel Nederland de Actie Kerkbalans van start. Het is de jaarlijkse geldinzamelingsactie van de gezamenlijke kerkgenootschappen. Ook in het bisdom Den Bosch wordt een appél gedaan op parochianen. De actie loopt tot 25 januari en heeft dit jaar als thema ‘Een kerk is heel wat waard’.

In Nederland krijgt de parochie geen geld van de overheid en ook niet van het bisdom of uit Rome, zoals veel mensen wel eens denken. Elke parochie is verantwoordelijk voor zijn eigen financiële huishouding. Een bijdrage aan de Actie Kerkbalans is bestemd voor het onderhoud van de gebouwen, het salaris van de pastoor en de kosten van de overige pastorale medewerkers, het catecheseproject voor de communicantjes, de bloemen in de kerk en al die andere kosten waarmee een parochie wordt geconfronteerd.

Met een jaarlijkse opbrengst van zo'n 280 miljoen euro en meer dan 240.000 vrijwilligers is Kerkbalans de grootste financiële inzamelingsactie van Nederland. Het bijzondere van de actie Kerkbalans is - en dat is ook haar kracht - dat er geen verplichting wordt gelegd op het leveren van een bijdrage. Er wordt jaarlijks een beroep gedaan op persoonlijke, bewuste betrokkenheid.

Zie ook: www.kerkbalans.nl
10-01-2006