02 JAN

Duo-parochie krijgt boek en tentoonstelling

In 2006 bestaan de Onze-Lieve Vrouw Presentatiekerk en de Heilige Christoffelkerk in Aalst-Waalre opgeteld 125 jaar. Ad Maas uit Leende schreef er een geïllustreerd boek over dat op dinsdag 17 januari om 19.00 uur in de Christoffelkerk gepresenteerd wordt. Oud-archivaris dr. J. Peijnenburg leidt het boek samen met hem in.

Het boek ‘Kerk en parochie van Aalst’ blikt uitgebreid met veel foto’s terug op beide kerken, die inmiddels de Heilige Familie parochie vormen. De OLV Presentatiekerk bestaat 100 jaar en de H. Christoffel 25 jaar. Het duo jubileum is ook aanleiding voor een tentoonstelling in het Waalres Museum met als titel: ‘Heilig Familiefeest, schatten uit de sacristie.’ Deze blikt terug op de geschiedenis van het parochieleven in Aalst-Waalre aan de hand van de zeven sacramenten. Opening op 14 januari om 17.00 uur door vicaris-generaal Schröder. Waalresmuseum: 040-2216985.
02-01-2006