Nieuws

15 NOV

Katholieke Jongerendag

Tieners, jongeren en begeleiders van jongerengroepen zijn welkom de nationale katholieke jongerendag op zondag 27 november in Nieuwegein. De dag is speciaal bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Twee gescheiden programma’s lopen synchroon.

Jongerenprogramma
Dit programma beslaat twee workshop rondes waarbij de eerste ronde is gericht op kerkelijke aspecten van het geloofsleven als bidden, vergeving, lijden en zang. In de tweede ronde vertellen professionals over hun leven als katholiek midden in de wereld van de politiek, media, zorg en andere vakgebieden. Zo vertellen politici over de strijd als katholiek in de politieke arena, gaan mediadeskundigen met jongeren in gesprek over hoe Jezus mediaspecialist bij uitstek is en dagen wetenschappers je uit om te ontdekken hoe de verhouding kerk – wetenschap werkelijk is. Naast deze inhoudelijke momenten, zijn er tijdens de dag momenten voor ontmoeting, speelt er een goede band en opent een speciale gast de dag.

Tienerprogramma
Parallel aan het jongerenprogramma is er een programma speciaal voor tieners (12-±15 jaar). Het heeft meer actieve en sportieve onderdelen, zoals workshops ‘streetdance’ en voetbal, muziek en aansprekende getuigenissen.
helder.jpg

Kadervorming voor begeleiders
Er zullen ook drie workshops zijn speciaal voor begeleiders en vrijwilligers in het jongerenpastoraat. De workshops worden gegeven door trainers van xpand, een christelijk organisatie-/adviesbureau. In de ochtend zal Paul Donders, directeur van Xpand Nederland, een workshop verzorgen met als thema 'Gezond leiderschap.' In de middag zullen twee andere trainers van Xpand met de deelnemers o.a. op zoek gaan naar hun eigen leiderschapsstijl.

Feestelijke sloteucharistieviering
Het slot van de dag bestaat uit een gezamenlijke eucharistieviering met zowel de tieners als de jongeren. De KRO zendt de opening van de dag ‘live’ uit en waarschijnlijk ook de eucharistieviering. Vanaf 09.30 uur is iedereen welkom in de Heidehal te Nieuwegein, het programma duurt tot 17.00 uur, aanmelding is niet nodig en de dag kost slechts € 5,-. Meer informatie: Femke van der Biezen, tel: 06-24505625 of mail naar femke@katholiekejongerendag.nl of kijk op www.katholiekejongerendag.nl
15-11-2005