Nieuws

26 AUG

Maandag 15 augustus

Al om 7:00 uur verzamelen we voor de kerk in Drunen. Het wordt een dag van reizen en wachten. Na de afscheidsviering in de Sint Jan lopen we in een stoet naar het station, waar de trein een uur vertraging blijkt te hebben.

Sonja (13) en Marloes (15) worden op het station geïnterviewd voor de radio. Of ze vinden dat ze op pelgrimage gaan. “Ja,” zegt Sonja, maar als de interviewster ze vraagt waarom, is het, zo onvoorbereid, wat moeilijk antwoord geven. Robin (14) had het wel geweten, vertelt ze later in de trein: “Het is een pelgrimstocht, want het is één groot avontuur dat je beleeft, en dat je meegemaakt moet hebben.”

Onderweg in de trein naar Keulen beleeft Imre (13) zijn ‘grote avontuur’, zoals hij het noemt. Hij komt vast te zitten in het treinstel als hij naar de w.c. gaat. Ongeveer een kwartier staat hij te sjorren aan de treindeuren, totdat hij maar weer de wc inkruipt, omdat hij het toch wel een beetje voor gek vindt staan. Uiteindelijk kan hij terugglippen als er iemand uit het andere treinstel komt. Dus ook Imre is er nog bij.

In Keulen stappen we over op de trein naar Wuppertal, onze uitvalsbasis de komende dagen. De jongens slapen in de school, waar we ook ontbijten en het ochtendgebed houden. De meisjes slapen in een schoolgebouw aan de andere kant van de straat. Als we daar ’s avonds aankomen zijn alle lokalen al bezet. Uiteindelijk worden er - heel luxe - twee lokalen extra opengedaan. we hebben een heel klaslokaal voor ons alleen.

26-08-2005