Nieuws

25 AUG

Nieuwsarchief

Mgr. De Jong op Helmondse reünie WJD
Zaterdag 21 januari a.s. wordt naar aanleiding van deelname aan de Wereldjongerendagen (WJD) in Keulen een reünie georganiseerd in de Pauluskerk te Helmond (Paulus Potterlaan 2). Mgr. De Jong houdt ’s morgens een vragenuurtje. (Lees verder...)

Bisschop dankbaar voor Wereldjongerendagen
In zijn kerstbrief die deze week verschijnt denkt bisschop Hurkmans met dankbaarheid terug aan de Wereldjongerendagen in Keulen. “Wij zijn met ruim achthonderd jongeren op weg gegaan naar Keulen. We hebben buitenlandse gasten ontvangen, hebben plezier gemaakt, zijn dienstbaar geweest naar anderen, hebben gesproken over het geloof, maar hebben het vooral ook gevierd,” aldus de bisschop. (Lees verder...)

Jongeren vieren dak Zeelandse kerk eraf
Bomvol was de Jacobuskerk en als een bom sloeg de musical ‘ The Journey’ daar in. De reünie van de Wereldjongerendagen, zaterdag 15 oktober in Odiliapeel en Zeeland, bracht honderden jongeren op de been. Ze vierden het dak van de kerk eraf... (Lees verder...)

WJD-reünie 15 oktober
Zaterdag 15 oktober vindt in Zeeland de diocesane reünie plaats van de Wereldjongerendagen. Gospelgroep Reflection uit Utrecht presenteert dan de gospelmusical The Journey in parochie H. Jacobus de Meerdere aan de Kerkstraat in Zeeland. (Lees verder...)

4.000 WJD-bezoekers
In totaal hebben zo'n 4.000 Nederlandse jongeren deelgenomen aan de Wereldjongerendagen in Keulen. Dat zegt projectleider Harm Ruiter, die de Nederlandse deelname na afloop van de WJD in kaart heeft gebracht. Vanuit het bisdom Den Bosch namen er 330 Nederlandse en 470 buitenlandse jongeren deel. (Lees verder...)

Jongeren gesterkt door WJD
De 350 jongeren uit het bisdom Den Bosch die deelnamen aan de Wereldjongerendagen voelen zich erdoor gesterkt. Dat zeiden ze na afloop van de eucharistieviering met de paus op het Mariënfeld waaraan ruim 1 miljoen jongeren deelnamen. (Lees verder...)

Jongeren op Mariënfeld
Zaterdag 20 augustus. De jongeren uit het bisdom Den Bosch zijn aangekomen op het Mariënfeld in afwachting van paus Benedictus XVI. Ze hebben een plaats links vooraan in het vak dat uitkijkt op het verhoogde altaar. (Lees verder...)

Jongeren willen paus in Nederland
Als het aan de jongeren uit het bisdom Den Bosch ligt komt paus Benedictus XVI naar Nederland. Dat schrijven ze in een brief die ze de paus gaan sturen en die aan het eind van de Mis op vrijdag in Wuppertal werd voorgelezen door Paula Leitner uit Eindhoven. (Lees verder...)

Wuppertal kijkt naar de paus op groot scherm
Veel jongeren die in Wuppertal verblijven tijdens de WJD, volgden de ontvangst van de paus via een groot beeldscherm in de school in Wuppertal waar ze deze week verblijven vanwege de grote drukte in Keulen. (Lees verder...)

Bisschop Hurkmans geeft catechese
Woensdag 18 augustus heeft bisschop Hurkmans voor de Nederlandse jongeren in Wuppertal een catechese over de eucharistie verzorgd. "De eucharistie is het meest heilige en intieme dat de Kerk te bieden heeft, het is om stil van te worden," vertelde hij in een volle Friedhofskirche. (Lees verder...)

Bisschop draagt Mis op in Wuppertal
Bisschop Hurkmans heeft woensdag 18 augustus de Mis opgedragen in de Evangelisch Lutherse Friedhofskirche in Wuppertal voor enkele honderden jongeren. Concelebranten waren kardinaal Simonis en bisschop Eijk van Groningen. (Lees verder...)

Pelgrimage naar de Dom van Keulen
Woensdag 17 augustus hebben de jongeren uit het bisdom Den Bosch een pelgrimstocht gelopen naar de Keulse Dom. Een groep uit Eindhoven ging als eerste van start. Boven het pelgrimspad waren bezinnende teksten aangebracht in zes talen. (Lees verder...)

Jetzt geht's los!
Dinsdag 16 augustus nemen de 600 jongeren uit het bisdom Den Bosch deel aan de officiële opening van de Wereldjongerendagen in de LTU voetbal Arena in Düsseldorf. De voorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie, Karl Kardinal Lehmann verricht de opening. De aanwezige Nederlandse bisschoppen, waaronder bisschop Hurkmans, doen mee aan de eucharistieviering die om 17.00 uur begint. (Lees verder...)

Sint-Jan vol jongeren naar Keulen
Na een meertalige eucharistieviering zijn 330 jongeren uit het bisdom en 270 jongeren uit het buitenland op 15 augustus per trein naar Keulen vertrokken. Vanaf de Sint Jan trokken ze met hun bagage op de rug door de stad naar het station. (Lees verder...)

WJD-gangers naar Flevo Festival
Vrijdag was de Boxtelse Sint-Petruskerk stampvol met jongeren: afkomstig uit het eigen diocees én uit een groot aantal andere landen. Hoofdcelebrant van deze internationaal getinte H. Mis was de bisschop van ’s-Hertogenbosch, mgr. Hurkmans. Al deze jongeren – Nederlanders en buitenlandse gasten – zullen de Wereldjongerendagen in Keulen gaan bezoeken. (Lees verder...)

Buitenlandse gasten aangekomen
Gasten uit Rwanda, Kenia en Canada: zij zijn inmiddels aangekomen in diverse regio’s in het bisdom voor “dagen van ontmoeting”, voorafgaand aan de komende Wereljongerendagen in Keulen. Vandaag en morgen worden nog jongeren verwacht uit Engeland, Brazilië, Sint-Maarten, Palestina, Ghana en Polen. (Lees verder...)

ff Flevoos ontmoetuh
De middag van 12 augustus kunnen de WJD-jongeren contact leggen met andere gelovige jongeren op het Flevofestival in Liempde. “Dat moet voor de bisschop ook geweldig zijn.” (Lees verder...)

WJD-lied in Tilburg opgenomen
Een veertigtal jongeren kwam op 23 april in Tilburg samen voor de opnames van de Nederlandse versie van het officiële themalied van de Wereldjongerendagen, Venimus adorare eum. Lennart Rietman van het KRO-programma Het Klooster maakte een reportage van de opnamedag. (Lees verder...)

Paus Benedictus verheugt zich op Wereldjongerendagen
Tijdens een audiëntie voor Duitse pelgrims in Rome heeft Paus Benedictus XVI. op maandag (25 April 2005) wederom zijn vreugde over de 20ste Wereldjongerendagen 2005 in Keulen uitgesproken. „Ik verheug mij zeer op Keulen! Samen zullen wij iets groots neerzetten. Ik ben er zeker van dat, God zal onze inspanningen zal zegenen“, zei de Paus aan de organisatie van de 20ste. Wereldjongerendagen. De secretaris overhandigde de Paus het WJD-logo en zei: „Wij verheugen ons op uw komst Heilige Vader naar Keulen. We zullen alles wat in onze macht ligt doen, zodat God deze dagen tot iets onvergetelijks maakt."

Trainingsweekend voor groepsbegeleiders
Tijdens een bijeenkomst zijn groepsleiders voor de Wereldjongerendagen getraind. Behalve Nederlandse aspirant-groepsleiders, was er ook een delegatie uit Engeland , die in het bisdom van ’s-Hertogenbosch aan het voorprogramma zal deelnemen. Ook een aantal Franstalige Afrikaanse vluchtelingen was van de partij. (Lees verder...)

WJD-nieuws
De inschrijvingstermijn voor de reis naar de Wereldjongerendagen van het bisdom van ’s-Hertogenbosch is verlengd tot 15 juli. Ruim 300 jongeren uit het bisdom hebben zich al ingeschreven. Voor de buitenlandse gasten is het bisdom op zoek naar gastgezinnen. (Lees verder...)
25-08-2005