01 JUL

Te gast uit St.Maarten

Op het Nederlandse deel van dit kleine eiland, waar voornamelijk Engels wordt gesproken, bevinden zich drie parochiekerken. Eén daarvan is de Sint Maarten in Philipsburg: St. Martin of Tours Parish. Na het vormsel zijn de meeste jongeren niet meer kerkbetrokken. Een uitzondering vormt de Katholieke jongerengroep. De 25 leden zijn vooral actief als koor. Ze bezoeken bejaarden en helpen met het schoonmaken van de kerk. De oudsten van hen verzorgen de catechese, de voorbereiding op de Eerste Communie en het Vormsel.

The Catholic Youth Group heeft al heel wat reizen gemaakt. Enkelen waren aanwezig bij de WJD in Rome en Toronto. Ze bezoeken congressen in Aruba, Curaçao, St. Croix en Trinidad. Voor al deze reizen proberen ze zoveel mogelijk zelf het geld bij elkaar te krijgen!

Op de vraag ‘wat verwacht je van de WJD?’ is het antwoord: “Ervaringen delen met jongeren uit andere landen en culturen. Zien en meemaken hoe anderen hun geloof beleven om zelf sterker te komen staan in het geloof van de Katholieke Kerk.”
01-07-2005