01 JUL

Te gast uit Engeland

Ten oosten van Londen, in het graafschap Essex, ligt het bisdom Brentwood. Onder de vijftig jongeren uit het bisdom die meegaan, bevinden zich scholieren, werkenden en studenten..

Frances (19): “Zodra ik hoorde over de wereldjongerendagen wist ik dat ik erheen wilde. Mijn ouders stimuleerden mij ook om te gaan.
Voorheen heb ik Polen bezocht met een lokale parochie uit Engeland en ik had het geluk om Paus Johannes Paulus II te zien bij een openluchtmis. De manier waarop hij communiceerde met jongeren vond ik prachtig. Ik ben dan ook bijzonder nieuwsgierig om de nieuwe Paus Benedictus te zien en te horen.
Ik kijk er ook naar uit om mijn gastgezin te ontmoeten. Het wordt mijn eerste bezoek aan Nederland! Al met al zijn we bijna klaar voor de wereldjongerendagen en we waarderen allen het vele werk dat jullie bisdom verzet voor ons.
Augustus is al dichtbij en we kijken er allemaal naar uit om jullie te ontmoeten!”

Tom (20): “Het is niet gemakkelijk om als jonge katholiek te leven in een toenemend geseculariseerde wereld. Ik voel me af en toe echt geïsoleerd en alleen staan. Wat dat betreft lijken de WJD mij een unieke ervaring: zoveel pelgrims die hun geloof delen met jongeren uit de hele wereld. Normaal zit je met je eigen familie in de kerk. Maar in Keulen zit je met allemaal katholieke broeders en zusters van de hele aardbol bij elkaar, verenigd in het Ene Lichaam. Dan realiseer je je dat we echt een internationale familie zijn.”

Gareth (19): “Ongeveer vijftig jongeren en leiders vertrekken vanuit ons bisdom (Brentwood) naar de Wereldjongerendagen. Ikzelf vertegenwoordig mijn parochie in Kelvedon. Naarmate de tijd vordert krijgen we steeds meer zin om te gaan; de spanning stijgt! Ik ga ervan uit dat we fantastische dagen gaan krijgen in de parochies van jullie bisdom en ik kan niet wachten om de gastgezinnen te ontmoeten. Het verblijf in de parochies is een mooie kans voor ons als pelgrims om kennis te maken met de Nederlandse cultuur en manier van leven. De Wereldjongerendagen zullen een geweldige ervaring worden. Paus Johannes Paulus II kon ontzettend mooi het woord van God overbrengen aan jongeren en ik ben er zeker van dat hij gemist wordt door degenen die hem meegemaakt hebben tijdens de voorgaande Wereldjongerendagen. Ik kijk erg uit naar de boodschap van Paus Benedictus over het thema ‘We zijn gekomen om Hem te aanbidden’. We zijn bijna klaar voor de trip naar jullie bisdom. Ik wil mijn dank betuigen voor jullie inzet om ons te ontvangen in augustus. Misschien kunnen we ooit iets terug doen?”
01-07-2005