17 JUN

Open monumentendag

Voorbereiding Open monumentendag

Zaterdag 18 juni is in Oirschot een voorbereidingsmiddag voor parochies en kloosters die deelnemen aan Open Monumentendag op 10 en/of 11 september 2005. Zo'n 100 vertegenwoordigers komen samen in Huize Sint-Joris te Oirschot om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Op het programma staat ook een rondleiding door de H. Petruskerk. Het bisdom heeft dit jaar breed ingezet op Open Monumentendag, omdat deze in het teken van het religieus erfgoed staat. Het bisdom wil in het kader van haar programma 'evangelisatie 2009' niet alleen de cultuurhistorische waarde van kerken, kloosters en kappellen belichten, maar juist ook de religieuze betekenis. Bisschop Hurkmans verzorgt zelf ook een 'evangeliserende rondleiding'. Gastheren zijn deken Spijkers van Oirschot en diaken Van Nunen.

17-06-2005