Nieuws

26 MEI

Makkelijker informatie kunnen zoeken, in lijn brengen met de huisstijl en eenvoudiger onderhoudbaar. Dat zijn de drie belangrijkste kenmerken van de nieuwe website van het bisdom van ’s-Hertogenbosch. De website is opgebouwd uit een nieuwsdeel, een ABC, een virtuele bisdomrondleiding en rond twee belangrijke bisdomthema’s: evangelisatie en jongeren.
 
De website van het Bisdom van 's-Hertogenbosch kent een aantal ingangen. Met behulp van de gekleurde icoontjes, rechts boven in het scherm, navigeert u door de website.

Nieuws
In deze rubriek vindt u actueel nieuws en informatie over bisdomzaken. U treft er ook de
Benoemingen en ontslagen en de pagina In memoriam met overlijdensberichten.

Het ABC
Het ABC gaat in op zaken die eigen zijn aan het Bisdom. Van A tot Z gerangschikt vindt u uitleg en praktische informatie op tal van vragen

Rondleiding
Dit deel van de website van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch informeert u over het bisdom, haar bischoppen, haar geschiedenis en de huizen. Via deze digitale 'guided tour' krijgt u een eerste kennismaking met het Bisdom.

Evangelisatie
Evangelisatie is een van de speerpunten van het beleid van het Bisdom. Daarvoor is het project Evangelisatie 2009 gestart. Tot aan dat jaar, wanneer het bisdom van 's-Hertogenbosch haar 450-jarig bestaan viert met een pelgrimsreis naar Rome, zijn er tal van initiatieven en activiteiten.

Jongeren
De afdeling Jeugd en Jongeren van het bisdom geeft ondersteuning en toerusting aan het jongerenwerk op lokaal niveau. Zij organiseert door het jaar heen tal van activiteiten als de Power of Fire-vormseldag, de Zomerkampen, tienerweekends en activiteiten voor jongeren, zoals bijvoorbeeld de Wereldjongerendagen.

Zoeken
Deze website heeft een krachtige zoekmachine. Wanneer u een trefwoord intypt (gevolgd door een return) krijgt u een overzicht gepresenteerd van de pagina's waarin dit voorkomt.

Kruimel-navigatie
Met behulp van de zogenaamde kruimelnavigatie linksboven in het scherm, kunt u in één oogopslag zien waar in de website u zich op dat moment bevindt.
 
RSS-feed
Een handige hulp om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van het bisdom biedt de zogenaamde RSS feed. In een nieuwslezer (of bijvoorbeeld als extra optie op de Google startpagina) plakt u de url van de bisdom rss service: /rssnews.aspx
 
26-05-2005