25 APR

DVD-project rond Eucharistie

Het jaar van de Eucharistie nodigt alle gelovigen uit zich te bezinnen op de rijkdom van dit Sacrament. Daarom hebben de Paters van het H. Sacrament, op verzoek van onze bisschop, een eigentijds bezinningsproject ontwikkeld. Een DVD en een werkboek zijn het resultaat.

De Kerk van de hele wereld is opgeroepen om een jaar lang bijzondere aandacht te geven aan het sacrament van de Eucharistie. Immers, dit sacrament heeft een hele bijzondere plaats in ons geloof en ons kerkelijk beleven. Het jaar van de Eucharistie nodigt alle gelovigen uit zich te bezinnen op de rijkdom van dit Sacrament. Daarom dat de Paters van het H. Sacrament, op verzoek van onze bisschop, een eigentijds bezinningsproject hebben ontwikkeld.

OPZET VAN HET PROJECT
Aan de hand van moderne schilderijen van de Franse kunstenaar Arcabas, wordt het Emmausverhaal op een levensnabije wijze verteld. De kunstwerken vormen het model en het materiaal voor verdere bezinning en geloofsgesprek.
In de loop van de negen bijeenkomsten worden verschillende aspecten van het verhaal centraal gesteld.

Met gebruik van het schilderij, persoonlijke getuigenissen en catechetische uiteenzettingen wordt het Emmausverhaal gekoppeld aan bepaalde momenten uit de viering van de Eucharistie en ons dagelijks leven. Deze worden tevens onderwerp van geloofsgesprek.

UITVOERING
Een begeleidermap waarin overzicht van het project, gebruiksaanwijzing, teksten voor de begeleider, achtergrond-informatie en een DVD.
Wie de DVD afspeelt wordt meegenomen op de boeiende en zelfs indrukwekkende weg van de leerlingen van Emmaus, ontmoet acht tijdgenoten met hun verhaal over de Eucharistie, alsook een uitleg van de Eucharistieviering in korte bewoordingen.
(Een video-presentatie is beperkt voorhanden, doch biedt veel minder mogelijkheden)INFO
Over inhoud en gebruik kan mevr.drs.Ellen Kleinpenning u informeren.
Telefoon: 073-6125488. E-mail: ekleinpenning@bisdomdenbosch.nl

BESTELLEN
Begeleidersmap met DVD te bestellen bij Bisdom van 's-Hertogenbosch (mevr. G.Kleijberg), telefoon: 073-6125488 of met behulp van het bestelformulier.
Kosten € 18,50 (excl. verzendkosten)
25-04-2005