14 APR

Kijk in de kerk

Een katholieke kerk. Misschien komt u er wel eens, bijvoorbeeld met Kerstmis of bij een uitvaart van een dierbare. Wanneer u in een kerkgebouw zit of er doorheen loopt, ziet u veel dingen waarvan u waarschijnlijk de betekenis niet meer precies weet. Natuurlijk herkent u het orgel en ziet u een hoop heiligenbeelden die u aanstaren. Maar weet u bijvoorbeeld wat de betekenis is van het altaar of Wie zich in het tabernakel bevindt?

Het bisdom van ’s-Hertogenbosch wil u graag opnieuw kennis laten maken met de rijkdom van het katholieke geloof. Daarvoor werd de speciale uitgave ‘Kerk op zakformaat’ ontwikkeld. Vorig jaar met een uitleg over de Eucharistie op de achterzijde, dit jaar met de zeven sacramenten en de werken van barmhartigheid. Zo kunt u thuis of in een kerkgebouw zien en lezen wat alles betekent. Aan de hand van een plattegrondje kunt u deze rondleiding volgen. Maar u kunt ook een virtuele rondgang maken door een kerkgebouw, erin rondkijken en deze zelf verkennen. (Het is mogelijk dat u gevraagd wordt vooraf het programma Java te installeren, volg de aanwijzingen). Bent u klaar voor een hernieuwde kennismaking?

De Kerk is natuurlijk meer dan een gebouw, het is een levende gemeenschap van mensen die zich wekelijks verzamelen om te putten uit hun levensbron: het vieren van de Eucharistie. Wilt u daarover meer weten, ga dan naar het ABC. Wilt u een gesprek met een priester, diaken of pastoraal werk(st)er, neem dan contact op met uw parochie. In de Naamlijst vindt u de adressen van alle parochies in het bisdom.

De Z-card 'Kerk op zakformaat'  is te downloaden als pdf-bestand (1.908 kB).
14-04-2005