Nieuws

01 JAN

Jongeren


 

Welkom op de startpagina voor tieners en jongeren van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. Hier vind je het laatste nieuws over de activiteiten die voor jou worden georganiseerd.

 


 
Palmzondagmanifestatie 2012
In 2012 valt 1 april, de dag vol grappen en grollen, samen met Palmzondag. Natuurlijk organiseren we ook dit jaar weer een inspirerend programma voor jongeren en tieners van 12-30 jaar en wel in het Sint Janscentrum in Den Bosch. Het thema dit jaar is: “Verheug je altijd in de Heer” uit de brief van Paulus aan de Fillipenzen (4:4).
Lees verder...
Busreis voor jongeren naar Stille Omgang Amsterdam
Op zaterdag 17 maart 2012 wordt in Amsterdam opnieuw de jaarlijkse Stille Omgang gelopen. Ook dit jaar vindt daaraan gekoppeld een speciaal jongerenprogramma plaats voor jongeren van 14-30 jaar. 

Lees verder.. 
21 april 2012: veertiende editie Power of Fire Vormelingendag
Op zaterdag 21 april 2012 vindt voor de veertiende maal de Power of Fire vormelingendag van het Bisdom van 's-Hertogenbosch plaats. Alle vormelingen van het schooljaar 2011-2012 uit het bisdom zijn van harte uitgenodigd voor deze dag. Een nieuw ingedriënt van de Power of Fire is een speciaal Power of Fire-koor.  Lees verder...
Misdienaarsdag 2012 in Kevelaer, Duitsland!
Eens in de twee jaar organiseert het bisdom een diocesane Misdienaarsdag voor alle misdienaars in het bisdom. In 2012 is het weer zover en er is dan sprake van een heel bijzondere editie van de Misdienaarsdag. Lees verder...
Impulsdag 14 januari 2012
Op zaterdag 14 januari 2012 organiseren de medewerkers Jeugd & Jongeren en Huwelijk & Gezin van het bisdom een Impulsdag voor alle medewerkers en vrijwilligers in het pastoraat die zich met deze speerpunten bezig houden of daar meer van zouden willen weten. De dag vindt van 10.00-16.00 uur plaats in abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk. Lees verder..
Maandelijkse YouCat-bijeenkomst: jij bent er toch ook bij?!
Heb jij fantastische Wereldjongerendagen meegemaakt in Madrid? Of kon je er helaas niet bij zijn, maar heb je de verdieping en gezelligheid ervan gemist? In alle gevallen organiseren we de komende maanden een nieuw initiatief: niet te missen!
Lees verder...
Verdiep en beleef het geloof
Jongeren van 16 tot 30 jaar die zich na de Wereldjongerendagen in Madrid willen verdiepen in het RK-geloof kunnen dat doen tijdens drie weekenden. Doel is de ervaringen van de WJD met andere jongeren uit Nederland te delen en verder persoonlijk uit te werken. 
Lees verder...
Focus
Overweging van mgr. R. Mutsaerts tijdens de eucharistieviering van de Katholieke Jongerendag op 7 november 2010.

Klik hier om hem op Youtube te bekijken.
De Verloren Zoon: dvd & lespakket
Het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch brengt medio mei 2010 de film De Verloren Zoon uit. De eigentijdse uitvoering van het gelijknamige evangelieverhaal, dat in combinatie met een thematisch lespakket is samengesteld, biedt parochies een aantrekkelijke catechetische handreiking voor vormelingen, tieners en jongeren.

Zie de filmtrailer en lees meer...

Jongeren Nieuws  |  Agenda

01-01-2005