DiaconAction

DiaconAction is een jaarlijkse activiteit waarbij jongeren zich gezamenlijk inzetten voor mensen in hun eigen omgeving die een steuntje in de rug nodig hebben. Verspreid over heel Nederland bedenken groepen tieners en jongeren een eigen activiteit die ze in een weekend als groep samen uitvoeren.

Wat is DiaconAction?
 Poster DiaconAction 2013.jpg
DiaconAction is samengesteld uit twee woorden: Diaconie en Actie. Diaconie is alles wat er vanuit de kerken gedaan wordt voor mensen die wel een (materieel) steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mensen in de kerken doen dat, omdat zij Jezus Christus willen volgen. Jezus spiegelde ons een manier van leven voor. Mensen die in Hem geloven willen hun geloof ook op die manier vormgeven. Eén van de belangrijke dingen om het geloof in daden om te zetten is de aandacht voor andere mensen, wat diaconie heet.
Diaconie betekent zelf ook al actie. Voor jongeren betekenen deze twee woorden samen DiaconAction: een gave activiteit waarbij jongeren en tieners zich in kunnen zetten voor mensen in hun eigen omgeving.

Website DiaconAction
Op de landelijke website www.diaconaction.nl staat allerlei informatie omtrent DiaconAction. Deze site is bedoeld om jongerengroepen op weg te helpen met het organiseren van DiaconAction. Er is ook een kaart van Nederland te vinden, op deze kaart staat aangegeven waar welke groepen aan DiaconAction doen.

PB240034.JPG
DiaconAction op Facebook
Ga naar www.facebook.com/diaconaction en Like de pagina om op de hoogte te blijven van alles wat er in Nederland rondom DiaconAction gebeurd.

DiaconAction iets voor jou?
Is DiaconAction iets voor jouw tiener-/ jongerengroep? Wil je posters of t-shirts bestellen? Neem dan contact op met de opbouwwerker diaconale tienergroepen. Zij coördineert DiaconAction binnen het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch en ondersteunt groepen bij het opzetten van activiteiten.